Landstræner ønsker færre hold i 3F Ligaen

0
859
En mindre 3F Liga vil give bedre spillere og færre skader, mener Kenneth Heiner-Møller.
En mindre 3F Liga vil give bedre spillere og færre skader, mener Kenneth Heiner-Møller.

3F Ligaen burde skæres ned til seks-otte hold. Det mener A-landstræner Kenneth Heiner-Møller, som i et større interview med 3f.dk/fodbold fastslår, at den nuværende liga med 10 hold er for stor til at sikre, at de bedste spillere hver uge bliver matchet tilstrækkeligt i træning og kamp.

”Det ville gøre spændingen og intensiteten større i flere kampe, og samle de gode spillere i færre klubber. Om fem-seks år kan det være, at det ser helt anderledes ud med antallet af rigtig gode spillere, men nu og her er der ikke nok gode spillere til, at man kan have optimale udfordringer i de daglige træningspas og blive matchet passende i weekenden,” siger Kenneth Heiner-Møller til 3f.dk/fodbold.

Hvis de gode spillere samles  i færre klubber, vil det øge konkurrencen om spilletid, fremhæver Kenneth Heiner-Møller:

”I dag er det mange steder sådan, at der er 9-10 spillere, der er mere eller mindre “selvskrevne” til at starte inde i hver kamp. Sådan vil det ikke være, hvis der var færre klubber med flere rigtig gode spillere,” siger landstræneren og fremhæver Brøndby som et godt eksempel:

”Mod Fortuna sad Julie Trustrup og Michelle Heyman på bænken, trods super præstationer i sidste kamp mod Skovbakken. Det er givende for konkurrencen, for træningsintensiteten og kvaliteten, men absolut også med hensyn til friskheden i kroppen. Man undgår ganske enkelt at slide spillerne op ved at fordele en stor belastning på flere skuldre,” siger Kenneth Heiner-Møller til 3f.dk/fodbold.

Læs hele interviewet her.