Tilfreds U16-landstræner: Vi får vist, hvad vi vil

0
695
Danny Jung, som her ses ved en U14-samling, glæder sig over præstationerne i Sverige.

 

Danny Jung, som her ses ved en U14-samling, glæder sig over præstationerne i Sverige.

Bedre fodboldbaner og flere danske mål. Det er noget nær det eneste, som landstræner Danny Jung har savnet under de seneste dages tur til Sverige med U16-landsholdet.

Her har de danske U16-piger spillet to landskampe mod Sverige, og bortset fra nogle målfattige opgør på ujævne baner, så er Danny Jung godt tilfreds med både spillet og indstillingen hos de danske piger.

”Det er en rigtig god gruppe, både på og udenfor banen. Man kan fornemme, at de vil hinanden deres bedste, og rent spillemæssigt får vi vist noget af det, vi gerne vil. Der var internationalt niveau i den sidste kamp,” siger Danny Jung efter fredagens 1-0-sejr i Helsingborg og søndagens uafgjorte 1-1-kamp i Linhamn.

 ”Jeg synes, vi får vist, at vi er et klart bedre fodboldhold end Sverige. Vores spilkoncept skinner klarere igennem end deres, og vi får skabt mange chancer, især i den sidste kamp,” siger Danny Jung.

Vigtig erfaring

Svensker-kampene var de første officielle landskampe for de danske U16-piger, som for første gang prøvede at spille kampe med indmarch og nationalsang:

”Det er den vigtigste læring af disse to kampe. De er lidt mere nervøse og møder et hold, som går fysisk mere til den end de er vant til. Men de får vist, at de godt kan være med spillemæssigt,” siger Danny Jung.

Mødet med de fysisk stærke svenskere har også givet en anden erfaring videre til pigerne:

”De fik at mærke, hvor vigtigt det er, at de bliver matchet på dette høje fysiske niveau hver uge. De skal ud i nogle dueller og løb i træningen, hvor der bliver gået lige så meget til den som i kampene mod svenskerne. Ellers bliver springet for stort op til landskampene,” siger Danny Jung.

Han mødes en sidste gang med U16-landsholdet til en samling i slutningen af juni. Derefter gælder det Nordic Cup i Nordnorge i uge 28, hvor Danmark møder Tyskland, Holland og Norge.

Læs et referat af søndagens 1-1 kamp på 3f.dk/fodbold.