U19-landsholdet gør klar til de sidste EM-forberedelser

0
1320
Landstræner Søren Randa-Boldt vil forberede spillerne på den tyrkiske hede.
Landstræner Søren Randa-Boldt vil forberede spillerne på den tyrkiske hede.

Det bliver formentlig to venskabskampe mod Spanien, som skal ruste det danske U19-landshold til sommerens EM-slutrunde i Tyrkiet, som begynder den 2. juli.

Landstræner Søren Randa-Boldt arbejder lige nu på at få to kampe op at stå i juni mod de stærke spaniere. Men skulle det ikke lykkes, vil han gøre et forsøg med Serbien eller Sverige, fortæller han til FODBOLD FOR PIGER.

Søren Randa-Boldt får dog mulighed for at se sine spillere i aktion allerede 27.-29. maj. Her samles U19-landsholdet på DBUs træningsanlæg i Tilst ved Aarhus, og her skal holdet spille en kamp mod U17-landsholdet.

Varmen truer i Tyrkiet

Samtidig skal Tilst-opholdet bruges til at finpudse spillet, og så skal spillerne forberedes på de svære betingelser, som der venter i Tyrkiet med kampe i op til 40 graders varme.

”Varmen risikerer at blive vores værste fjende til EM. Derfor har vi inviteret en diætist fra Team Danmark, som skal fortælle spillerne om, hvordan de spiser og drikker rigtigt, så de kan præstere i varmen,” fortæller Søren Randa-Boldt.

Dødbolde og standardsituationer bliver et andet fokusområde, ligesom spillerne skal igennem en  konditionstest.

”Og så bliver det ellers en masse repetition af det, vi har været igennem – opspilsmønstre osv. Men det bliver ikke bare mig, der fortæller. Vi bruger også en metode, hvor spillerne fortæller hinanden om opgaverne, for dermed tager de mere ansvar,” siger Søren Randa-Boldt.

Må droppe studenterfester

Danmark spiller den første EM-kamp den 2. juli mod Rumænien, men den danske trup rejser til Tyrkiet allerede den 27. juni, så de kan vænne sig til varmen.

Den tidlige afrejse betyder, at tre spillere, der bliver studenter i samme uge, må undvære hestevognstur, studenterfester og translokation på deres gymnasium.

”Men jeg har lovet pigerne, at de får en hestevognstur i Tyrkiet, hvis vi når semifinalen,” lyder det  fra landstræner Søren Randa-Boldt.  

Danmark er foruden Rumænien i pulje med Portugal og værtsnationen Tyrkiet. Kampene spilles i Antalya.

Læs også: U19 EM-truppen udtages den 30. maj