Oprykker driller storholdene i Damallsvenskan

0
679
Vitsjö, som her ses i en træningskamp mod Brøndby, er forårets store overraskelse i Damallsvenskan.

 

Vitsjö, som her ses i en træningskamp mod Brøndby, er forårets store overraskelse i Damallsvenskan.

Det lille oprykkerhold Vittsjö er den helt store sensation i den bedste svenske kvinderække i disse dage. Efter fire runder er Vittsjö på andenpladsen med 12 point, hvilket er samme pointtal som de forsvarende mestre LdB FC Malmö, der fører Damallsvenskan.

Senest gik det ud over Linköbing FC, der har den danske landsholdsspiller Mariann Gajhede på holdet. Linköbing FC har oprustet forud for sæsonstarten og har ambitioner om at være med i guldstriden, men søndag var der ikke meget guldhold over Linköbing, som tabte 3-0 ude mod Vittsjö. Scoringerne faldt indenfor få minutter i slutningen af kampen. I det 79. minut gjorde topscorer Sofia Andersson det til 1-0, og kort efter scorede amerikaneren Danesha Adams yderligere to gange.

I de øvrige kampe vandt LdB FC Malmö 2-0 ude over Piteå, mens KIF ôrebro vandt 3-0 hjemme over Djurgården og Kristiansstad fik en 3-2-sejr med hjem fra AIK Stockholm.

Det øvrige hold spiller mandag og tirsdag.