U18 DM: Brøndby vinder DM-guld for første gang

0
1223
Brøndby jubler efter torsdagens sejr over BSF. Søndag blev der jublet igen - over DM-guldet.
Brøndby jubler efter torsdagens sejr over BSF. Søndag blev der jublet igen - over DM-guldet.

Som det første Brøndbyhold nogensinde har Brøndbys nuværende U18 DM-piger vundet guld i landets bedste U18-række. Danmarksmesterskabet kom i hus, da holdet søndag vandt 2-1 ude over Team Viborg.

Brøndby har stadig to kampe igen, men med 49 point er holdet nu umulige at nå for Horsens SIK, som har 40 point på andenpladsen og stadig mangler at spille tre kampe.

Kæmpe forløsning

Brøndby har fra starten af sæsonen været udråbt til favoritter, og derfor er det en kæmpe forløsning, at guldmedaljerne nu er hjemme, fortæller cheftræner Rene Nielsen:

”Pigerne er utroligt glade og stolte lige nu, for de har været under et maksimalt pres i hele sæsonen, hvor alle har sagt at ’det vinder I’,” siger Rene Nielsen.

Der gik dog nogle minutter inden glæden brød løs i Viborg. Rene Nielsen har de seneste uger igen og igen indprentet overfor spillerne, at ”vi tager en kamp ad gangen, for Horsens kan stadig nå os på målscoreren”. Derfor var ingen, der jublede løs i de første minutter efter slutfløjtet:

”Det var ret sjovt. Pigerne turde ikke juble. Men så samlede jeg dem, og sagde at ’nu kan jeg altså ikke holde masken længere – I har vundet mesterskabet’. Og så kan det ellers være at jublen brød løs og der blev danset og sunget,” griner Rene Nielsen på en telefon fra Brøndbybussen, hvor han flere gange bliver overdøvet af sange og jubelråb fra baggrunden.

Fester (lidt) i aften

Guldmedaljerne blev fejret søndag aften i Brøndby med fælles spisning for spillere, trænere og ledere, hvorefter spillerne hyggede videre alene.  Men festen kommer ikke til at vare hele natten. For allerede onsdag venter en pokalfinale mod Himmelev, og derefter gælder det de sidste ligakampe mod Thisted og Varde.

”Vi fester i dag, og fra i morgen fokuserer vi på pokalfinalen. Det bliver ikke noget problem at sætte holdet op til de sidste kampe, for vi vil vinde pokalfinalen for enhver pris og vi vil vinde de to sidste kampe i ligaen. Når vi er nået så langt, som vi er nu, så vil vi også gøre arbejdet helt færdigt,” siger Rene Nielsen med henvisning til, at Brøndby kun har tabt en kamp i hele sæsonen.

Kollektivet sejrede

Cheftræneren roser holdet for indsatsen i søndagens kamp mod Team Viborg. Brøndby kom bagud efter tre minutter, men Louise Søgaard udlignede efter 40 minutter og med 12 minutter igen gjorde Chirine Lamti det til 2-1.

”Selv om vi kom bagud, var pigerne rolige hele vejen igennem. De stolede på deres koncept og de kæmpede for hinanden. Det var kollektivet, der vandt i dag,” siger Rene Nielsen – nyslået DM-guld-træner for Brøndby.