B1913: Fantastisk at få tre point mod BSF

1
695
"Som jeg ser det, kan vi matche fire andre hold i ligaen," siger B1913s cheftræner Helge Thomsen.
“Som jeg ser det, kan vi matche fire andre hold i ligaen,” siger B1913s cheftræner Helge Thomsen.

Trænere og spillere i B1913 har de store smil fremme i dag. Lørdag var der premiere på 3F Ligaen, og oprykkerne fra Fyn hentede en 3-2-sejr over sidste sæsons nummer fire, Ballerup Skovlunde Fodbold (BSF). Et overraskende resultat – også for B1913 selv:

”Det er fantastisk at få tre point i en kamp, hvor man slet ikke havde regnet med at få point. Men nøgternt set synes jeg det var fortjent. Vi ville mere i kampen end BSF, som jeg tror undervurderede os lidt,” siger B1913s cheftræner Helge Thomsen.

Var klar fra start

B1913 var foran 2-0 ved pausen og kom på 3-0 et stykke inde i anden halvleg, inden BSF fik scoret to gange:

”Vores spillere var virkelig klar til start og vidste, at der skulle arbejdes stenhårdt. BSF var nok ikke helt klar i første halvleg, og derfor fik vi en ret lige halvleg, hvor jeg synes vi spillemæssigt var godt med. I anden halvleg kom vi under et stort pres, men de havde ikke nogen megastore chancer og vi fik nogle kontra-muligheder, så vi begyndte da at tro på det til sidst,” fortæller Helge Thomsen.

Samme trup som sidste år

Han stiller med præcis samme trup som i sidste sæson, hvor B1913 blev nummer to i 1. division. Det er nemlig svært at trække nye, stærke spillere til Odense, hvor holdet ikke kan tilbyde andet end et godt socialt sammenhold og gode oplevelser:

”Det er en af de store udfordringer for fynsk kvindefodbold. Vi har svært ved at tiltrække spillere ude fra, for der er langt til Fyn og vi kan ikke tilbyde dem noget for at spille for os. Derfor har vi de sidste to år stillet mere eller mindre med samme hold, men det betyder så også, at vi har et rutineret hold, med en relativ høj gennemsnitsalder på 23-25 år,” siger Helge Thomsen.

B1913 møder på lørdag B93-HIK-Skjold. De to hold kender hinandden indgående fra 1. division.

Mål: At overleve i ligaen

Af samme grund gør B1913 sig ingen forestillinger om, at holdet skal blande sig i toppen af 3F Ligaen:

”Som jeg ser det, kan vi matche fire andre hold i ligaen, og vores målsætning er da også kun at blive i ligaen. Det vil være en succes for os. Vi ser meget nøgternt på det og ved godt, at der er hold, som vi ikke har en chance overfor, fordi de har bedre vilkår end os,” siger Helge Thomsen.

B1913 møder i næste runde de andre oprykkere fra B93-HIK-Skjold. Et hold, som B1913 kender ud og ind efter fire møder i sidste sæson:

”Det bliver en meget lige kamp. Skjold spiller en god gang fodbold, de er hurtige og har nogle giftige angribere, som scorer, hvis de får for meget plads. Så vi skal helt op på beatet, hvis vi skal have point i den kamp. Men kan vi få ét point, så er vi tilfredse,” siger B1913s cheftræner.

1 COMMENT