Amerikansk træner vil løfte B93-HIK-Skjold mod toppen

0
1156
B93-HIK-Skjolds nye træner Denise Reddy på sidelinjen på Gentofte Stadion onsdag aften.
B93-HIK-Skjolds nye træner Denise Reddy på sidelinjen på Gentofte Stadion onsdag aften.

”Yes, good presure, girls…”.

Amerikanske gloser gjaldede onsdag aften fra den ene trænerboks på Gentofte Stadion, da 3F Ligamandskaberne fra Brøndby og B93-HIK-Skjold spillede en udsat kamp i pokalturneringen.

Med på bænken hos B93-HIK-Skjold var nemlig den nye amerikanske fuldtidstræner Denise Reddy, og selv om hun i første omgang blot skulle følge kampen for at få et indtryk af sit nye hold, så blev hun mere og mere aktiv, som kampen skred frem.

Et enkelt træningspas var det blevet til med holdet inden pokalkampen, og Denise Reddy skal derfor først i gang med at lære spillerne at kende. Men trods det – og trods nederlaget på 8-0 i onsdagens pokalkamp – så var det en træner med masser af tro på projektet, som FODBOLD FOR PIGER talte med efter kampen:

”Jeg kan se, hvor vi skal hen”
”Jeg ser en masse potentiale og en masse karakter på holdet. Jeg kan se, hvor jeg gerne vil hen med holdet. Så det ser spændende ud,” siger Denise Reddy.

Hun lod sig ikke skræmme af kæmpe-nederlaget til de danske mestre fra Brøndby, som allerede førte 2-0 efter to minutter:

”Vi kan tage en masse med fra en kamp som denne her. Det er fordelen ved at møde de bedste af de bedste. Så kan vi se, hvilken vej vi skal og hvad vi skal arbejde med. Som jeg sagde til spillerne efter kampen: dér hvor Brøndby er, det er vores mål – det er dér, vi vil hen, uanset om det skal tage et år, to år eller længere,” siger Denise Reddy.

Denise Reddy har været professionel i Sverige i 11 år. I 10 år spillede hun i Malmø.

Professionel i Sverige
Amerikaneren, der er Uefa A-licenstræner og kommer fra en stilling som træner i den svenske storklub Linköpings FC, har en masse erfaring med til Danmark. Hun spillede selv 11 år som professionel i Sverige, heraf ti år i Malmø, hvor hun som midtstopper var anfører fra 1999-2005. Siden har hun været træner i både Sverige og USA. Hun kommer oprindeligt fra New Jersey, hvor hun har været cheftræner for Jersey Sky Blue, men efter de mange år i Sverige taler hun flydende svensk, og hun kender en hel del til dansk kvindefodbold:

”Gennem ti år i Malmø har jeg spillet mange kampe mod danske hold, jeg har som træner i Linköpings FC coachet danske spillere, og jeg har som scout set de danske landshold og danske spillere. Så jeg synes jeg har et godt kendskab til dansk kvindefodbold,” siger Denise Reddy.

Denise Reddy.

Hvilken slags fodbold, vil du gerne spille?

”Winning-football,” svarer Denise Reddy lynhurtigt, griner – og uddyber:

”Jeg har en vision om, hvordan jeg gerne vil spille. Jeg vil gerne bygge spillet op nede fra, med stor boldbesiddelse, godt pasningsspil og mange spilmuligheder. Men jeg vil også gerne overraske taktisk. Det er vigtigt at spillet ikke bliver for én-dimensionelt. Og selv om jeg har en vision, så er jeg nødt til at starte med at kigge på de spillere, vi har og tage udgangspunkt i dem. Det vil tage noget tid at bygge en spillestil op,” siger Denise Reddy.

Fik kontakt via Martin Sjögren
Hun kom til Danmark mandag, men har forinden haft adskillige samtaler med B93-HIK-Skjolds sportslige ledelse, blandt andet via Skype. Kontakten til Denise Reddy er skabt via den tidligere mestertræner for LdB FC Malmö, Martin Sjögren, som har været rådgiver for B93-HIK-Skjold.

Sjögren, der pudsigt nok netop er startet i et trænerjob i Linköpings FC, er en god bekendt af Denise Reddy. Han fik hende overbevist om, at det københavnske klubsamarbejde havde en spændende vision om kvindefodbold.

”Martin har hjulpet B93-HIK-Skjold. Han fortalte mig om projektet; om hvordan man vil gøre dét her til noget specielt. Jeg synes det lød spændende,” fortæller hun.

Sportschef Seref Aras, B93-HIK-Skjold.

”Denise er et scoop”
At B93-HIK-Skjold endte med en træner fra Damallsvenskan er ikke tilfældigt. Skjold har i årevis haft gode kontakter til svenske klubber, og da oprykningen var hjemme og man skulle på jagt efter en fuldtidstræner, blev kikkerten i stort omfang rettet mod Sverige:

”Vi har selvfølgelig også kigget lidt efter trænere i Danmark, men vi vil gerne tilføre dansk kvindefodbold noget nyt, og med vores kontakter i Sverige, var det oplagt at kigge der, for svensk kvindefodbold er stadig et stykke foran den danske liga”.

”Jeg tror det er scoop vi har lavet – ikke kun for os, men for dansk kvindefodbold. Denise kommer med erfaringen fra Sverige og med den amerikanske træningsmentalitet, og så vil hun være en rigtig god rollemodel. Både for de unge, som er på vej, og for de lidt ældre spillere,” siger sportschef Seref Aras, B93-HIK-Skjold.

Denise Reddy står første gang i spidsen for sit nye hold i ligaen den 11. august, hvor B93-HIK-Skjold møder den anden oprykker, B1913. Hun får som træner følgeskab af to svenske specialtrænere, der skal stå for træning af angribere og midtbane. Derudover består trænerstaben af en assistenttræner, en målmandstræner og en fysioterapeut.

Trods nederlaget til Brøndby ser Denise en masse potentiale på holdet.