BSF og BSV strides om klagesag

3
837
BSV og BSF i sæsonens første møde i U16 1-rækken, der sluttede 1-1. Foto: Kjeld Rasmussen, BSV

DBU Sjælland har truffet den rigtige afgørelse. Så langt er BSV og BSF enige i sagen fra den bedste U16-række på Sjælland, hvor BSF har fået frataget sejren over BSV, fordi holdet benyttede en spiller uden spillercertifikat. Men så hører enigheden også op. Hvor BSV mener, at der ikke var andet at gøre end at klage til DBU, så er BSF dybt skuffet over BSVs handlemåde:

”Jeg kan ikke sige noget imod afgørelsen. DBU Sjælland har ikke andet valg. Men jeg synes samtidig, at BSV har brugt en sag som de selv har part i, til at vinde en skrivebordssejr. Og det bryder jeg mig ikke om”.

Det siger John Walsh, sportschef for pige-kvindeafdelingen i Ballerup Skovlunde Fodbold (BSF). Han erkender, at BSFs U16 1-hold benyttede en spiller, som ikke havde sit certifikat på plads i klubben, da holdet spillede hjemmekamp mod BSV fredag den 14. september. Men den eneste grund til, at spilleren ikke havde sit certifikat på plads, det var ifølge BSF-formanden, at BSV ikke havde udleveret det. Der var nemlig tale om en tidligere BSV-spiller, som i sommerpausen skiftede til BSF, og her gik der koks i den, da hun bad om at få udleveret sit spillercertifikat.

“Alle var i god tro”

”Vi anvendte den pågældende spiller i god tro. Hun havde spurgt vores træner, hvor spillercertifikatet skulle afleveres og havde fået at vide, at den skulle afleveres på vores kontor, som opbevarer alle klubbens spillercertifikater. Derfor troede træneren, at certifikatet var på plads, men vi fandt så senere ud af, at spørgsmålet fra spilleren gik på, hvor certifikatet skulle sendes hen, fordi hun ikke kunne få det udleveret fra BSV, uden at de havde en adresse at sende det til,” siger John Walsh – og tilføjer:

”Det er selvfølgelig vores fejl, at træneren ikke har set spillercertifikatet, men alle omkring holdet har handlet i god tro. Hvorfor BSV ikke bare sendte det hjem til spilleren selv, da hun spurgte efter det,  forstår jeg ikke. Det kommer jo i bund og grund ikke BSV ved, hvor hun skal bruge sit certifikat henne. De skal bare udlevere det på forespørgsel, såfremt spilleren ikke er i restance med kontingent”.

“Fik et mærkeligt svar fra BSV”

Kampen sluttede 4-3 til BSF, som var bagud 3-0 undervejs. Efter kampen var stemningen voldsomt i kog, fordi BSV-folkene var klar over, at der var anvendt en ulovlig spiller. BSV kontaktede efterfølgende BSF og opfordrede dem til selv at gå til DBU Sjælland og indrømme sin fejl, men det afviste BSF:

”Ja, det er rigtigt at jeg blev kontaktet af BSV, som ville have os til at melde os selv. Jeg spurgte ind til, hvorfor spilleren ikke havde fået sit spillercertifikat, da hun ringede derop og fik et mærkeligt svar om, at man ikke vidste hvor det skulle sendes hen,” siger John Walsh.

Ifølge sportschefen havde han efterfølgende en snak med BSVs træner, som ikke ønskede at vinde en skrivebordssejr. Men et par dage kunne John Walsh så konstatere, at BSV alligevel havde valgt at klage til DBU Sjælland:

”Jeg synes ikke at BSV’s fremgangsmåde er rimelig. De kunne bare have udleveret det spillercertifikat, da de blev bedt om det, så havde der aldrig været en sag. Man skal også huske, at der midt i det her står en 14-årig pige, som er utrolig ked af situationen og uberettiget føler, at hun er skyld i, at hendes hold har tabt en kamp, som det vandt på helt fair vis,” siger John Walsh.

“BSF spillede ikke reglementeret”

Hos BSV mener man ikke, at der var andet at gøre end at klage:

”Vi synes ikke, at BSF spillede med rene kort i kampen mod os. Vi var meget overraskede over at se den pågældende spiller på banen, for hun spiller på deres U18 2-hold, og i det hele taget var det vores klare fornemmelse, at BSF stillede med et andet hold end de plejer, fordi det var meget vigtigt for dem at vinde den her kamp. Der var jo tale om en ’sekspoints-kamp’,” siger sportschef i BSVs pigeafdeling, Michael Hansen, som dermed henviser til, at begge hold inden kampen lå i bunden med bare ét point efter fem kampe.

”Jeg har aldrig før været med til at klage over en kamp, for jeg har aldrig før kunnet se en grund til at gøre det. Vi vil helst bare tage opgørene reglementeret inde på banen. Men her var der tale om, at BSF ikke ville spille reglementeret,” siger Michael Hansen.

Hvorfor tog I ikke en snak med BSF umiddelbart efter kampen?

”Det var stemningen ikke til. Sindene var meget i kog. Der var tale om en meget speciel kamp, som vi førte, da den ordinære spilletid var udløbet, men som gik i overtid i flere minutter. Jeg kontaktede så efterfølgende BSF og bad dem om at kontakte DBU, så de selv kunne få rettet fejlen, men da de ikke gjorde noget ved det, var der ikke andet at gøre end at klage, for vi syntes ikke de havde optrådt rimeligt,” siger Michael Hansen.

Læs også: BSF får frataget sejr efter brug af ulovlig spiller

3 COMMENTS

 1. Nu fik BSV pigerne 1 point i foråret og har nu, efter denne “sejr”, 4 point. Jeg er ingen psykolog, men ville det ikke være en god idé for pigernes fodboldoplevelse at de tog en sæson i Elite 2. Ikke at det ser super godt ud for BSF heller. DBU Sjælland burde indføre kval-kampe i opstarten af 2013 så Himmelev-Veddelev, Lyngby Boldklub og GS Elite alle får mulighed for at kvalificere sig til Elite 1 på bekostning af BSV og BSF. Denne sag viser jo tydeligheden af hvor meget der er på “spil” på grund af den ene nedrykningsplads i Elite 1.

  Striplet linje i bunden af Elite 1 – Ja Tak!

 2. Ud fra hvad der er beskrevet her – så tror BSV at de har spillet ulovligt fordi de har en spiller med fra deres U18(2) hold.. Men det er der jo ikke noget ulovligt i.. Det handler jo bare om op og nedrykning .. Alle hold stiller vel med de 14 bedste man har på dagen .. Og hvis pigen ikke er iblandt U18(2) den pågældnede weekend, så skal hun være det på det U16 hold.. Hvis det BSF skriver er sandt – sammen med det indlæg som stod skrevet igår (som er slettet idag), så har BSV et seriøst problem.

 3. Hej,
  mit indlæg i forgårs bad jeg om at få slettet, fordi budskabet, mit budskab, nu var ude til alle, der måtte have lyst at læse det – og det derfor ikke behøvede stå der mere af hensyn til pigerne.

  Sagens substans fastholdes af mig, som af alle øvrige: BSV har i to tilfælde forsømt at udlevere spillercertifikater. De har spillet med falsk hånd hele vejen igennem – lagt stort pres på to af deres mest dedikerede spillere, som i en årrække har været holdets motorer, og nu forsøgt sig med en adfærd, der har været til stor skade for de to piger på 13 og 14 år. I øvrigt havde en spiller sidste år også en hård tid, da hun ville skifte klub fra samme hold. Så der er en klar tendens: de chikanerer de spillere, der vil videre med deres fodbold på et højere plan, med mere og bedre træning i et stærkere træningsmiljø.

  Michael Hansens kommentarer taler for sig selv.

  Sagen lukkes herfra, blot vil jeg afslutningsvis henvise til DBU´s egne love, hvor der står, at såfremt en klub bevidst undlader at udlevere et spillercertifikat, kan DBU gribe ind.

  Det er vist paragraf 75 stk 4.1 eller noget i den dur – se selv efter, det står et stykke nede, efter det med udlandske klubber, men med tydelig reference til interne danske ditto.

  Da holdets træner jo er turneringsansvarlig under SBU, burde der ikke være problemer med helhedssynet. De vidste udmærket alle sammen, trænere, afdelingsledere, sågar nogle forældre, hvordan det forholdt sig – og jokede med det på sidelinien. Kun klubbens direktør har ryggen fri i denne sag. Samarbejdsvillig og kompetent, niveaumæssigt skyhøjt over de “små” omkring holdet.

  Mvh

  Lars