Pia Sundhauge ny landstræner for Sverige

0
772

OPDATERET: USA’s succesrige svenske landstræner Pia Sundhage stopper  og bliver ny landstræner for det svenske kvindelandshold.

USA vandt lørdag aften 8-0 over Costa Rice og kort efter slutfløjtet meddelte Pia Sundhauge, at landskampen blev hendes sidste for USA og at hun flytter til Sverige for at overtage landstrænerposten efter Thomas Dennerby.

Forhandlingerne med det svenske fodboldforbund har stået på et stykke tid og faldt endeligt på plads lørdag. Aftalen, som endnu ikke er formelt underskrevet, løber frem til OL i Rio i 2016.

“Det er godt tidspunkt at skifte. USA skal ikke spille nogen slutrunde det næste år, mens der skal være EM-slutrunde i 2013 i Sverige, så det her er en fantastisk mulighed for mig,” siger Pia Sundhauge til expressen.se

Pia Sundhauge blev landstræner for USA i 2007 og har i sine fem år vundet 11 titler for amerikanerne, herunder to OL-guldmedaljer. I alt er blevet til 88 sejre, seks uafgjorte og bare 10 nederlag, hvilket er amerikansk rekord.

”Pia fortjener en stor del af æren for den fantastiske succes, som det amerikanske kvindelandshold har haft de sidste fem år. Vi værdsætter Pias hårde arbejde, dedikation og engagement i kvindefodbolden, og ønsker hende alt det bedste i fremtiden,” siger præsidenten for USA’s fodboldforbund Sunil Gulati til ussoccer.com

Læs mere på US Soccers hjemmeside her.