U15-talenter til travl DBU-samling i Vildbjerg

0
1022

Der bliver ikke meget weekend-afslapning for de 52 piger fra hele landet, som lørdag samles på Vildbjerg Sports- og Kulturcenter i Jylland.

Pigerne fra årgang 98 udgør DBUs to U15-samlinger fra Øst- og Vestdanmark. De skal for første gang mødes til en fælles to dages samling, hvor der venter dem et travlt program med fodbold, træning, konditionstest og mentaltræning.

”Ja, pigerne bliver godt udfordret i løbet af de to dage,” konstaterer Danny Jung, der står for U15-samlingen i Østdanmark og desuden er U16-landstræner.

Undervejs skal der spilles kampe mellem Øst- og Vest-samlingerne, men her bliver resultaterne ikke det afgørende. I stedet vil trænerteamet have fokus på, hvordan pigerne reagerer, når de skal præstere under pres:

”Kampene skal bruges til at se, om de kan præstere, når der står lidt på spil. Derfor prøver vi at gøre det så betydningsfuldt som muligt,” siger Danny Jung.

Introduktion til mentaltræning

I løbet af weekenden vil pigerne også få en introduktion til mentaltræning, som fremover bliver et fast element på kvindelandsholdene:

”Vi tror på, at mentaltræning kan gavne spillernes udvikling. Det indgår som en del af Vision 2020-planen om udviklingen af dansk kvindefodbold, og disse piger bliver nogen af de første, som starter med det. I første omgang kommer det til at handle om helt elementære ting som at kunne forberede sig mentalt til kampe, om planlægning af sin hverdag og hvordan man taler til sig selv som spiller,” forklarer Danny Jung.

Der bliver også tid til såkaldt pladsspecifiktræning, og så venter der pigerne konditionstest, en såkaldt submaks-test.

De 52 spillere i Vildbjerg består af 20 piger fra klubber i Østdanmark og 32 piger fra klubber på Fyn og Jylland.

FOTO: U16-landsholdets træner Danny Jung (billedet) står for U15-samlingen i Østdanmark. U15-samlingen i Vestdanmark ledes af Helle Hansen.