Danmark millimeter fra triumf i Brasilien

0
1098

Kun en verdensklasseredning kort før slutfløjtet forhindrede onsdag aften, at det danske kvindelandshold  vandt finalen over Brasilien ved firenationers-turneringen i  Sao Paolo i Brasilien.

Kampen sluttede 2-2 og Brasilien vinder dermed turneringen, fordi holdet havde vundet det første indbyrdes opgør mod Danmark i det indledende gruppespil.

Men Danmark var meget tæt på at snuppe finalesejren. I kampens sidste minut havde Sofie Junge en kæmpechance, som var millimeter fra at gå ind, og kun takket være en brasiliansk feberredning af den anden verden, forblev måltavlen på 2-2.

At finalen skulle slutte sådan, var der ikke meget der tydede på i første halvdel af kampen. Brasilien dominerede og førte 1-0 ved pausen, og i anden halvleg udbyggede brasilianerne føringen, inden Danmark med cirka 25 minutter igen begyndte at sætte sig på begivenhederne. Det gav med ca. 10 minutter igen bonus, da Danmark fik tildelt et straffespark, som Johanna B. Rasmussen sikkert udnyttede, og to minutter senere kom Danmark på 2-2, da Sofie Junge headede et indlæg fra Theresa Nielsen i kassen.

Stolt landstræner

”Jeg er stolt over den præstation, som spillerne på banen leverede i dag. Det er fantastisk flot holdmoral at komme tilbage efter at være bagud 0-2, og de sidste 25 minutter af kampen er det os, der har styringen. Vi får skabt et overtag i spillet, og vi får styr på opspillet og leverer en rigtig flot indsats,” sagde landstræner Kenneth Heiner-Møller efter kampen til 3f.dk/fodbolds mand på stedet.

Landstræneren var ikke mindst imponeret over den energi og fysik, som spillerne kastede ind i opgøret:

”Det var en kamp, der stillede store krav til spillernes fysik. Det vidste vi på forhånd, og jeg er stolt over at se at vores hold leverer en præstation, hvor alle spillere yder det maksimale af det de rent fysisk magter,” sagde han.

Det var andet år i træk, at Danmark var i finalen mod Brasilien, og dermed var den danske målsætning med turneringen allerede opfyldt inden finalen gik i gang. Det danske mål med firenationers turneringen var nemlig på forhånd at få to kampe mod Brasilien, som hører til blandt verdens bedste kvindehold.