NÆSBY-TRÆNER: VI ER STADIG IKKE GULDFAVORITTER

0
1345

Selv om Næsby Boldklub lørdag skød sig helt til tops i U18 DM-ligaen, så tøver cheftræner Morten Christiansen med at udråbe sit hold til guldfavoritter.

Næsby vandt lørdag 4-1 over Fortuna Hjørring i en udsat kamp, og holdet fører nu ligaen med to point mere end Thisted og BSF. Men der kan stadig ske meget, inden de sidste ti runder skal spilles til foråret, understreger Næsby-træneren:

”Det kommer an på så meget, om vi kan spille med om DM-guldet. To af vores profiler, Maja Kildemoes og Marie Maj, risikerer at smutte til klubber i 3F Ligaen i vinterpausen, og de har begge stor betydning for holdet,” siger Morten Christiansen.

”Vi har dog stadig en bred trup og et godt hold, og lige nu bruger vi ikke så meget tid på at tænke på foråret. Vi er bare glade og lykkelige over, at vi på to-et-halvt år har skabt et hold, som kan spille med i toppen af den bedste liga,” siger Næsbytræneren med henvisning til, at Næsby Boldklub først kom med i U18 DM-ligaen på et wildcard i 2010 og først fik licens året efter.

Stærk defensiv og god organisation

Han giver følgende forklaring på, at Næsby har gjort det så godt i efteråret:

”Vi har en rigtig god defensiv og er godt organiseret.  Og så har vi en del spillere, som kan afgøre fodboldkampe. Vi spiller ikke så flot fodbold som f.eks. BSF, vi er mere direkte i vores spil, men vi har mange strenge at spille på. Derfor er vi svære at lukke ned for modstanderne,” siger Morten Christiansen.

Den står på frivillig træning for Næsbyspillerne de næste to uger. Derefter er der tre ugers vinterpause med selvtræning, og så starter holdet op igen den 6. januar, hvor den blandt andet står på crossfit og boksetræning:

”Vi skal have bygget noget mere fysik på. Der er også nogle spillere, der skal have lidt mere hurtighed, og så skal der bygges noget mere på spilkonceptet. Nogle gange spiller vi lidt for direkte,” siger Morten Christiansen.

Tror mest på BSF

Han mener at mindst fem hold stadig er med i medaljekampen og har ikke sit eget hold som favorit:

”Jeg tror stadig mest på Thisted eller BSF, og min personlige favorit er BSF, som endnu ikke har tabt. Men Brøndby gør det også godt, og KoldingQ har ikke udspillet sin rolle endnu,” siger Morten Christiansen.

Næsby Boldklub åbner foråret mod Horsens og derefter venter tre afgørende runder mod Thisted, BSF og KoldingQ.