SAMMENHOLD SKAL GØRE B93-HIK-SKJOLD TIL TOPHOLD

0
633

Selv om B93-HIK-Skjold lige nu ligger sidst i 3F Ligaen, så gør de københavnske oprykkere konstant fremskridt. Det mener holdets amerikanske træner Denise Reddy, som efter et halvt i trænersædet gør status i et stort interview med Team Copenhagens magasin CPH Sport.

”Hvis jeg havde sagt til holdet den første dag, at vi ville spille uafgjort mod Fortuna Hjørring, havde de ikke troet mig. Men ligeså langsomt begynder de at tro, og når man tror, man kan noget, kan det ske,” siger Denise Reddy til magasinet.

B93-HIK-Skjold holder vinterpause med otte point efter 14 kampe, og i løbet af efteråret er det blevet til flere store nederlag. Men faktisk ser Denise Reddy det største nederlag – 3-9 til Brøndby – som en af nøglekampene for holdet, som i den efterfølgende runde spillede 1-1 mod Fortuna Hjørring:

”Vi tabte kampen mod Brøndby, men i anden halvleg fik vi denne her følelse af at vi faktisk kunne spille lidt med. Og det gjorde, at vi i næste kamp lige pludselig kunne spille uafgjort mod Champions League-holdet Fortuna Hjørring. Vi følte, vi havde en holdting kørende – at vi havde momentum,” siger Denise Reddy.

B93-HIK-Skjold i kamp med Brøndby. Foto: Steen Trolle

Sammenhold er afgørende for at få succes

Netop holdånd og følelser spiller en vigtig rolle i Denise Reddys arbejde. Hun fortæller til CPH Sport, at hun gør meget ud af skabe sammenhørighed, for hver eneste del af holdet – spillere og trænere – er afgørende for det endelig produkt:

”Alle skal deltage og give sig 100 procent. For at kunne gøre det, skal spillerne elske at spille, de skal have viljen til at blive bedre hver dag, og så skal de føle, at det de kommer med, er uerstatteligt. Og det gælder også dem, der sidder på bænken. Alle er lige vigtige,” siger hun.

For at skabe den følelse, tager hun utraditionelle metoder i brug. F.eks. kan spillerne blive mødt af et citat af den grænske filosof Aristoteles på døren ind til omklædningsrummet, eller de kan blive bedt om at fortælle resten af holdet om deres yndlingskunstner eller om deres familie.

”På den måde bliver de tvunget til at tænke, tale, men også til at lytte. For vi skal lære hinanden at kende som mennesker. Det er det det hele handler om i sidste ende: At spillerne har selvværd på baggrund af de mennesker, de er. Ellers når vi ikke vores mål,” siger Denise Reddy.

Mål: Champions League

Og målet er klart: Holdet skal rykke sig yderligere og med tiden blive tophold i dansk kvindefodbold. Visionen lyder, at B93-HIK-Skjold med tiden skal spille Champions League.

”Lige nu bygger vi en stabilitet og en kultur op. Når tingene er stabile, kan man gå efter succesen,” siger Denise Reddy til CPH Sport.

Hele interviewet med CPH Sport kan læses her.

FOTO ØVERST: ”Spillerne skal elske at spille, de skal have viljen til at blive bedre hver dag, og de skal føle, at det de kommer med, er uerstatteligt,” siger Denise Reddy om sin fodboldfilosofi. Foto. Steen Trolle