BSF VANDT TEST MOD HILLERØD

0
997

Det sluttede med en 3-1-sejr til hjemmeholdet, da U18 DM-ligaholdene fra Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) og Hillerød GI Damefodbold søndag testede formen med en træningskamp på kunstgræsbanen i Ballerup.

BSF scorede tre gange i første halvleg, som hjemmeholdet dominerede, mens Hillerød fik scoret en enkelt gang i anden halvleg, hvor der stod Hillerød på det meste. Amalie Levinsen stod for de to første BSF-scoringer og Tanya Arngrimsen scorede det sidste BSF-mål, mens den tidligere BSF-spiller Mathilde Larsen reducerede for Hillerød i slutningen af anden halvleg.

Efter kampen var BSF-træner John Froman selv sagt mest tilfreds med første halvdel af kampen, hvor BSF havde størst held med et lidt ændret spilkoncept, som går ud på at bringe flere spillere med frem på den sidste tredjedel af banen:

”Vi lykkedes bedst med det nye system i første halvleg. I anden halvleg ændrede vi på fem-seks pladser, og det gav mere plads til Hillerød, ligesom vi havde en del spillere, som var trætte efter lørdagens futsal-DM,” siger John Froman.

Meget boldbesiddelse, men for få mål

Foto. Steen Trolle
Foto. Steen Trolle

Han fortæller, at baggrunden for det system er en analyse af BSFs kampe i efteråret. Ved at granske kampstatistikken for alle kampe, har John Froman konstateret, at BSF havde bolden totalt set i 64 procent af spilletiden, men at holdet kun formåede at score på 12 procent af sine såkaldte 100 procents chancer.

”Det er ærgerligt, at vi ikke får mere ud af at have bolden så meget, som vi har. Derfor prøver vi at bringe flere folk med frem på den sidste tredjedel af banen, så den der fører bolden har flere muligheder for at skille sig af med den,” forklarer John Froman, som fik de første prøver på mulighederne i det nye system, da hans tropper forleden scorede syv gange i en træningskamp mod BSFs U18 2-hold.

BSF spiller sin næste træningskamp på udebane på søndag mod svenske Kristiansstad. Ugen efter gælder det en træningskamp mod ligakonkurrenterne fra Brøndby. BSF spiller sin første ligakamp i foråret lørdag den 23. marts mod Kolding Q.

FODBOLD FOR PIGER følger op på dagens træningskamp med et interview med Hillerød GIs træner i løbet af de næste par dage.

Hillerød i blåt havde bedst fat i spillet i anden halvleg, mens BSF i hvidt dominerede første halvleg. Foto: Steen Trolle
Hillerød i blåt havde bedst fat i spillet i anden halvleg, mens BSF i hvidt dominerede første halvleg. Foto: Steen Trolle