U12: Lille landsbyhold imponerer i den bedste sjællandske række

0
920
Karises U12-piger blev nummer to ved Pinsecup 2013.
Karises U12-piger blev nummer to ved Pinsecup 2013.
Karises U12-piger blev nummer to ved Pinsecup 2013.

”Jeg er pivstolt af de piger”.

Sådan skriver Thomas Bengtsen, træner for Karise IKs U12-piger, i en mail til FODBOLD FOR PIGER.

Tre år efter at 13 piger mødte op til den første træning, har Karise-pigerne spillet sig op i den bedste sjællandske række, hvor de lige nu ligger nummer to i pulje 3. Godt gået af en by, som kun tæller omkring 2000 indbyggere, og hvor alle spillere kommer fra Karise, bortset fra en enkelt, der kommer fra byen Hellested.

”Det hele opstod faktisk ved en tilfældighed, da min datter spurgte mig, om der ikke var pigefodbold i Karise. Vi startede så op i 2010, der mødte 13 op til den første træning og stort set alle spiller stadig,” fortæller Thomas Bengtsen.

I dag træner pigerne tre gange to timer om ugen. Vægten er lagt på teknisk træning, og det præger også spillet på banen, hvor Karise-pigerne går efter en boldbesiddende spillestil.

”Vi træner meget teknisk træning, stations-træning, kompentence-træning og indimellem med drenge. Det er intet problem at holde gejsten og engagementet.  Det er nogle ambitiøse piger, som virkelig gerne vil lære noget,” fortæller Thomas Bengtsen, som i foråret har kunnet se pigerne vinde fem kampe, spille to uafgjort og tabe enkelt. Målscoreren lyder på 24-12.

Hvor langt tror du I kan nå med holdet?

”Vi har tilmeldt os række 1 i U13 efter sommerferien, da det er vigtigt vi fastholder en god udvikling. Så vores mål er at spille mod de bedste og største klubber på sjælland,” siger Thomas Bengtsen.