Rønnede IF/Nykøbing FC slutter U16-samarbejde med at vinde rækken

0
1757
Rønnede IF/Nykøbing FC efter pokalfinalen i Farum Park, hvor det blev til sølv.
Rønnede IF/Nykøbing FC  efter pokalfinalen i Farum Park, hvor det blev til sølv.
Rønnede IF/Nykøbing FC efter pokalfinalen i Farum Park, hvor det blev til sølv.

Fra næste sæson er det slut med det fælles U16-hold, som Rønnede IF og Nykøbing FC startede for to år siden. Og samarbejdet slutter som en kæmpe succes. For U16-pigerne, der kommer fra klubber på Midtsjælland og Falster, har i denne sæson både vundet Elite 2-rækken og spillet sig i finalen den sjællandske pokalturnering, hvor det blev til sølv efter nederlag til Brøndby.

“Jeg synes det er helt fortjent at vi vinder rækken. Vi har ikke helt formået at spille det flotte fodbold, vi leverede i efteråret. Til gengæld har vi i foråret spillet direkte og været effektive, samtidig med at vores forsvar har givet meget få chancer væk,” siger Claus Pedersen fra klubsamarbejdet.

Rønnede IF/Nykøbing FC har i foråret vundet otte kampe og spillet en enkelt uafgjort. Kun ét nederlag er det blevet til.

“Det havde jeg ikke troet muligt, da sæsonen startede, for vi har en smal trup og har haft lidt skadeproblemer. Så jeg er imponeret over pigernes præstation,” siger Claus Pedersen.

Pokalfinalen mod Brøndby har været et af sæsonens højdepunkter. Foto: Steen Trolle
Pokalfinalen mod Brøndby har været et af sæsonens højdepunkter. Foto: Steen Trolle

Fantastisk sammenhold

Et af forårets højdepunkter var finalen i pokalturneringen, som blev spillet på Farum Park. Rønnede IF/Nykøbing FC kvalificerede sig til finalen mod Brøndby efter en  semifinale-sejr over de forsvarende pokalvindere fra Hillerød GI Damefodbold, der spiller i Elite 1-rækken.

“At vi kvalificerede os til finalen var kæmpestort. Vi vidste så godt, at Brøndby i finalen ville blive en stor mundfuld, og det blev det. Her kunne man man se forskellen til et hold dygtige piger, der træner sammen tre-fire gange om ugen og er vant til at spille i et højt tempo. Vores piger træner på fire forskellige hold og mødes så i weekenden for at spille kampe sammen. Men det understreger bare, hvor fantastisk en præstation pigerne har leveret,” konstaterer Claus Pedersen.

U16-holdet stopper efter denne sæson, fordi flere af spillerne skal på efterskole, mens andre rykker op som U18-spillere. De kan nu se tilbage på to år, hvor de startede i række 1, derefter vandt Mesterrækken og senest har vundet Elite 2-rækken – en sejr der kom i hus sidste fredag, hvor det blev til en 5-1-sejr i forårets sidste kamp hjemme mod Fremad Nord.

“Det har været to fantastiske år. At det er gået så godt, skyldes ikke mindst, at pigerne har formået at skabe et fantastisk sammenhold. Så der bliver helt sikkert en del våde øjne, når vi skal tage afsked til vores afslutningsfest,” siger Claus Pedersen.