Stina Lykke: Den tyske bundesliga kan udvikle mig

0
1534
Stina Lykke Petersen, der her ses under en træning i Brøndby, starter i Duisburg den 17. august.
Stina Lykke Petersen, der her ses under en træning i Brøndby, starter i Duisburg den 17. august.
Stina Lykke Petersen, der her ses under en træning i Brøndby, starter i Duisburg den 17. august.

Den danske landsholdsmålmand Stina Lykke Petersen glæder sig til nye udfordringer i den tyske Bundesliga, hvor hun fra denne sæson skal vogte buret hos Duisburg.

Stina Lykke underskrev tidligere på ugen en et-årig kontrakt med tyskerne, og hun får sin første arbejdsdag i klubben den 17. august, hvor hun rejser med sine nye holdkammerater på træningslejr i Bochum.

“Jeg tror på, at jeg kan udvikle mit målmandsspil bedst muligt i den tyske bundesliga, hvor jeg kan få hårde kampe hver eneste uge. Og så vil min kæreste og jeg gerne prøve at bo i udlandet og opleve en anden kultur,” siger Stina Lykke til FODBOLD FOR PIGER om skiftet.

Kontakten til tyskerne blev skabt før EM i Sverige, hvor Stina Lykke leverede en stærk indsats for det danske landshold og blandt andet klarede to straffespark mod svenskerne i åbningskampen. Under EM har hendes fodboldagent forhandlet kontrakten på plads med tyskerne, så Stina Lykke har kunnet konccentere sig om EM, og i mandags tog hun så ned for at se på forholdene i Duisburg, som hun ikke kendte så meget til i forvejen.

“Jeg skulle lige ned og tjekke om jeg havde den helt rigtige mavefornemmelse med det hele, og det havde jeg heldigvis,” fortæller den danske landsholdskeeper, der har vundet tre danmarksmesterskaber og fire pokaltitler med Brøndby, siden hun kom til klubben i 2009.

Stina Lykke er ansat på en fuldtidskontrakt hos tyskerne men regner med at fortsætte det studium, hun har passet i Brøndbytiden:

“Jeg kan leve 100 procent af fodbolden i Tyskland, men jeg regner med at fortsætte mit kandidatstudium i idræt og sundhed i det omfang tiden tillader,” siger Stina Lykke, som taler lidt tysk, men….

“Ja, jeg kan godt tale lidt tysk, men forstår det bedre end jeg kan tale det. Men  jeg er sikker på, at det nok skal komme hurtigt, når jeg flytter derned og skal tale sproget hver dag,” siger Stina Lykke.

Læs også: Landsholdsmålmand skifter fra Brøndby til tyske Duisburg