Tidligere landsholdsspiller bliver ny sportschef i Brøndby

0
1813
Janni Lund Gram var med til at vinde den første DM-titel i Brøndby.
Janni Lund Gram var med til at vinde den første DM-titel i Brøndby.
Janni Lund Gram blev onsdag præsenteret som ny sportschef i Brøndby.

Den tidligere landsholdsspiller  Janni Lund Gram bliver ny sportschef i Brøndby, hvor hun skal være med til at sikre en rød tråd i arbejdet med  U16-, U18- og 3F-holdet.

37-årige Janni Lund Gram sluttede sin karriere som aktiv Brøndbyspiller i 2005 og har siden i en periode været assistent- og angrebstræner i BSF. Hun kender Brøndby indgående fra sine fem år som aktiv i klubben, hvor hun var med til at starte elitefodbold op på kvindesiden.

“Jeg har takket  ja til denne udfordring, fordi jeg gerne vil prøve at sætte mit præg på det sportslige arbejde i en storklub som Brøndby, og så vil jeg være med til at skabe en rød tråd fra ungdomsholdene og op til 3F-holdet fordi jeg brænder for talentarbejdet, ” siger hun i en pressemeddelelse fra Brøndby.

Kvindeformand Jan Borre begrunder sit valg af Janni således:

“På grund af Janni’s store viden om kvindefodbolden og den måde hun ser og tænker fodbold på, har jeg vurderet, at hun kan styrke vores sportslige sektor ikke kun på vores elitehold, men i høj grad også vores talentarbejde, hvor hun kan gøre os endnu bedre og skarpere. Samtidig har jeg valgt en kvinde, fordi jeg mener det er supervigtigt, at den her fodboldverden får kvindelige ledere ind som har spillet fodbold på topplan og ved hvordan spillere på et elitehold tænker,” siger Jan Borre.

Janni Lund Gram, som i sin aktive  karriere hed Johansen til efternavn,  er noteret for 41 A-landskampe og 21 ungdomslandskampe. I hendes aktive karriere spillede hun i Sengeløse, Skovlunde (idag BSF), Rødovre BK, TSV Siegen. FB og Brøndby IF. Som Brøndby-spiller var hun med til at vinde klubbens første mesterskab.