U18: Bedste Varde-start nogensinde i DM-ligaen

0
705
Vardespillerne jubler efter en scoring i weekendens kamp mod Fortuna.
Vardespillerne jubler efter en scoring i weekendens kamp mod Fortuna.
Vardespillerne jubler efter weekendens sejr over Fortuna hjemme på Sydbank Stadion.

Tre sejre, en uafgjort og et enkelt nederlag.

Varde IF, som i sidste sæson kæmpede i bunden af U18 DM-ligaen, har fået en forrygende start på den nye sæson. Senest blev det til en 2-0-sejr over Fortuna Hjørring hjemme på Sydbank Stadion i weekenden, og Varde  har dermed fået den pointmæssigt bedste start nogensinde i DM-ligaen, hvor holdet lige nu er på tredjepladsen, bare ét point efter topholdet Brøndby.

Cheftræner Anders H. Pedersen ser flere grunde til den gode start:

”Det skyldes første og fremmest et godt og seriøst arbejde i hele ungdomsafdelingen, hvor særligt vores eliteidrætsklasser begynder at kaste nogle rigtig store talenter af sig. I de kommende år ser DM-holdet ud til at blive fodret rigtig godt med nye talenter, ” siger Anders H. Pedersen med henvisning til det særlige samarbejde om eliteidrætsklasser med en lokal folkeskole, som gør det muligt for eleverne at kombinere klubtræning med morgentræning.

Færre spillere på efterskole

En anden forklaring er, at færre spillere i år er taget på efterskole:

”Vi har kun et par spillere fra DM-truppen på efterskole i år mod fem-seks stykker i sidste sæson. Det betyder at pigerne kan træne sammen hver uge og herved også får et bedre socialt bånd,” siger Anders H. Pedersen.

Færre skader i forhold til sidste sæson,hvor fem-ti spilerle i perioder var skadet, gør også en forskel, ligesom holdet er blevet mere rutineret:

”Holdet var meget ungt sidste år. Det betyder at vi i år har en stor gruppe spillere med masser af DM-kampe i bagagen,” siger Varde-træneren – og tilføjer:

”Sidst men ikke mindst er der sat bedre struktur på træningen, hvilket har givet et fantastisk træningsmiljø, hvor pigerne arbejder stenhårdt på træningsbanen og i styrkelokalet for at udvikle sig”.

Varde møder på lørdag KoldingQ, der ligger på en aktuel sjetteplads, tre point efter Varde.

Vardes sæson indtil nu:

  • Varde-Thisted F 6-1
  • BSF-Varde 7-2
  • Varde-Team Viborg 3-3
  • Hillerød-Varde 0-1
  • Varde-Fortuna Hjørring 2-0

    Foto: Varde IF
    Foto: Varde IF