Brøndbys Mia Brogaard indstiller karrieren

0
1051
Mia Brogaard har været med på topplan i Brøndby siden 2000, kun afbrudt af halvandet års barsel.
Mia Brogaard har været med på topplan i Brøndby siden 2000, kun afbrudt af halvandet års barsel.
Mia Brogaard har været med på topplan i Brøndby siden 2000, kun afbrudt af halvandet års barsel.

Søndag tog Brøndby afsked med Julie Rydahl og nu har endnu en klublegende valgt at lægge støvlerne på hylden. 32-årige Mia Brogaard har meddelt, at hun  indstiller karrieren når årets sidste kamp i 3F Ligaen mod KoldingQ er færrdigspillet søndag den 16. november.

Ligesom Rydahl får Brogaard også en afslutning på karrieren, der slutter helt på toppen. Mia er oven i købet blevet nomineret til årets spiller – en pris hun før har vundet.

“Jeg kan mærke, det er den rigtige beslutning og det er det rette tidspunkt. Jeg vil gerne prioritere lidt anderledes og få noget mere tid med familien. Jeg kommer selvfølgelig til at savne alle oplevelserne med fodbolden – EM i sommers var ubetinget den største oplevelse, jeg har haft med sporten. Og så kommer jeg ikke mindst til at savne pigerne og det fantastiske sammenhold. Men regner da med at holde fast i fodbolden og følge både klubben og landsholdet tæt fra sidelinjen,” siger den rutinerede landsholdspiller til dbu.dk

Mia Brogaard har været med siden Brøndby IF tilbage i 2000 lavede en plan, hvor man satsede på at gøre klubben til Danmarks bedste på kvindesiden, og her var Mia i høj grad med til at få projektet til at gå op i en højere enhed, skriver Brøndby i en pressemeddelelse.

“Med langt over 300 kampe har hun klubrekorden for flest kampe og det er derfor en stor personlighed og et stort rum på holdet som nu skal fyldes ud af yngre kræfter. Mia har igennem sin karriere været en meget alsidig type, som har kunne begå sig på de fleste positioner på banen,” lyder det fra Brøndby.

På landsholdsplan er Mia Brogaard noteret for 94 kampe, de 76 af dem på A-landsholdet, hvor hun var med til at vinde bronze tidligere på året ved EM i Sverige.