Nyt trænerteam i spidsen for Herfølge/Køges U18-piger

0
1276
Herfølge Boldklub-Køge Pige FCs U18-piger efter at oprykningen kom i hus i oktober. Arkivfoto
Herfølge Boldklub-Køge Pige FCs U18-piger efter at oprykningen kom i hus i oktober. Arkivfoto
Herfølge Boldklub-Køge Pige FCs U18-piger efter at oprykningen kom i hus i oktober. Arkivfoto

Herfølge-Køge Pige FCs U18-piger, som i efteråret spillede sig op i 2. division øst, har fået et nyt trænerteam, der skal bringe holdet sikkert videre den nye og stærkere række.

De hidtidige trænere Alex Pedersen og henrik Zuberlein valgte at stoppe, da oprykningen var en realitet, og deres afløsere er nu fundet i den  tidligere Brøndbyspiller Camilla Birkedal og Søren Østergaard, som  kommer fra en funktion som talentkoordinator i Herfølge Boldklub og T-træner  i HB Køge.

Camilla Birkedal, der har spillet U18 i Brøndby og har en B-licens som træner, bliver cheftræner – og hun glæder sig, fastslår hun i en pressemeddelelse:

“Jeg har igennem det sidste år været med i trænerteamet omkring vores U16-hold, og samarbejdet med U16-træner Søren Andersen har været utroligt lærerigt for mig. Jeg oplever dog også at jeg er ved at være klar til selv at stå med ansvaret og oplever at denne opgave er en god mulighed for mig i forhold til at udvikle mig som træner. Og så ser jeg frem til  samarbejdet med Steen som jeg ved jeg kan lære rigtig meget af,” siger Camilla, som ved siden af cheftrænerjobbet vil fortsætte som assistenttræner i forbindelse med DBUs U14-talenttræning.

Steen Knudsen, der har en A-licens som træner, brænder for talentudvikling, og glæder sig også til den nye op0gave:

“Jeg har trænet pigerne med jævne mellemrum det seneste halve år og har oplevet det som en rigtig spændende og udfordrende opgave. Det er fantastisk at få lov til at arbejde med en gruppe dedikerede spillere der virkelig har lyst til at udvikle sig som fodboldspillere, og jeg ser frem til at jeg sammen med Camilla kan rykke spillerne endnu mere,” siger han.

Talentkoordinator Søren Østergaard mener, at det nye trænerteam er det perfekte miks:

“Steen er kendt som en fantastisk talentudvikler og vi ser frem til at kunne trække på hans store erfaring med at opbygge talentmiljøer. Og samtidig med at Camilla helt sikkert kan lære en masse af Steen, så tror vi også at de to trænere kommer til at supplere hinanden på en konstruktiv måde. Camilla har en lidt anden tilgang til træningen end Steen, og samtidig er det ikke uden betydning at hun selv har spillet på højt niveau og ved hvad det kræve, samt at hun af naturlige årsager kan være lid tættere på spillerne,” siger han.

Herfølge Boldklub-Køge Pige FC blev etableret som en fælles talentsatsning mellem Herfølge Boldbklub og Køge Pige FC for et år siden. Oprykningen til 2. division var den foreløbig kulmination på samarbejdet og målet er nu at konsolidere sig i den nye række.