Københavnske fodboldtalenter kan kombinere skole og morgentræning

3
1911
Michael Andersen, U18DM træner og Talentudviklingsansvarlig står også for morgentræningen på Team Copenhagen Eliteidrætsakademi og Nørre Fælled skole.
Michael Andersen, U18DM træner og Talentudviklingsansvarlig står også for morgentræningen på Team Copenhagen Eliteidrætsakademi og Nørre Fælled skole.
U18 DM-træner Michael Andersen står for morgentræningen på bl.a. Nørre Fælled skole.

Morgentræning er blevet en fast del af hverdagen for mange af de unge talenter i den københavnske fodboldalliance B93/HIK/Skjold (BHS). Takket være et tæt samarbejde med Team Copenhagen og Gentofte Kommune, kan BHS nemlig tilbyde morgentræning til piger i både folkeskolen og gymnasiet.

“Det er et kæmpe skridt fremad for pigefodbold i København. Vi er utroligt glade for samarbejdet, for nu kan talentfulde københavnske piger få en ordentlig uddannelse, samtidig med at de kan satse 100 % på deres fodbold,” siger Michael Andersen, U18 DM træner og talentudviklingsansvarlig i B93/HIK/Skjold

B93/HIK/Skjold står for morgentræningen på Team Copenhagen Eliteidrætsakademi og Nørre Fælled idrætsskole, samt i Gentofte kommunes idrætsskoler og idrætsgymnasier. Det betyder at størstedelen af Fodboldalliancens spillere nu kan morgentræne tæt på deres hjem:

“Det er vigtigt at pigernes hverdag fungerer, ellers vil mange af dem måske miste modet i længden”, siger Michael Andersen.

”I den forbindelse arbejder vi også meget målrettet med at tilpasse træningen så den dækker pigernes behov. Piger har en anden indgangsvinkel til deres fodbold end jævnaldrende drenge. Så vi skal have tid og ro til at arbejde med dem mentalt. Her er morgentræningerne et fantastisk redskab for os”.

Der er morgentræning på Team Copenhagens Eliteidrætsakademi, Nørre Fælled idrætsskole og i Gentofte kommunes idrætsskoler og idrætsgymnasier.
Fotos: B93-HIK-Skjold.

Keld Juhl, som er træner for B93/HIK/Skjolds talentfulde U16 piger (og ansvarlig for morgentræningen i Gentofte Kommune), er meget klar når han vurderer hvad det betyder for pigernes fodboldmæssige udvikling at kunne kombinere skole og fodbold:

“Det er en kæmpe fordel!. Vi har pt. 11 spillere på U16 der er med i DBUs U14 og U15 talenttræninger. Seks af disse spillere går på en idrætsfolkeskole – og der kommer flere til. De to morgentræninger gør en markant forskel. Først og fremmest fordi de mange ekstra træningstimer ganske enkelt gør pigerne til teknisk dygtigere fodboldspillere,” siger han.

Han mener desuden, at idrætsskolerne og morgentræningen er en stor mental gevinst for pigerne:

“De er mere fokuserede og træner bedre til eftermiddagens klubtræninger. De mange træningspas, samt det faktum at de træner i skolen, som en del af deres undervisning, gør at de tidligt udvikler en mere moden og professionel indstillling til det at træne. Der er ganske enkelt højre kvalitet i deres træning”, siger Keld Juhl.

Talentudviklingschef Michael Andersen tilføjer, at det har stor værdi for pigerne at gå i et skole i miljø sammen med unge, der dyrker sport på højt plan. Det er udviklerne dem både som mennesker og atleter, mener han:

“For os handler det også rigtigt meget om at pigerne, i deres hverdag, kan hente inspiration fra andre sportsgrene. Derfor anbefaler vi vores piger at de vælger en skole hvor de møder andre talentfulde sportsudøvere fra andet end fodbolden. Det er en væsentlig grund til at vi har valgt at samarbejde med Team Copenhagen og Gentofte Kommune. Vi synes samarbejdet giver vores spillere det absolut bedste fundament for en tilværelse som elite atlet,” siger Michael Andersen.

FAKTA: SÅDAN MORGENTRÆNER PIGER I B93-HIK-SKJOLD

Morgentræningen fokuserer på individuelle færdigheder. Der trænes ikke hårdt fysisk. På den måde kan spillerne holde til flere ugentlige træninger.

Program

 • opvarmning og koordination
 • tekniske basisøvelser (pasninger og første­berøringer)
 • træning af periodens tema, formelt (stationært – uden pres)
 • træning af periodens tema i fart og under pres

Eksempler på temaer

 • Vendinger, lodret vrist, halvliggende vrist, hovedstød (off./def.)

Der er altid fokus på:

 • fodstilling, timing, parathed, koncentration m.fl.
 • Der vil være tid til intensiv pladsspecifik træning.

3 COMMENTS

  • Hej Jón!

   Typisk er der morgentræningen to dage om ugen, 2 skoletimer pr. gang (ca. 1 1/2 time) og så én gang gymnastik om ugen også!(Nørre Fælled skole)
   Så spiller min pige også tre træningspas af 2 timer om ugen i B93-HIK-Skjold, så det bliver således til ca. 12 timers fodboldtræning om ugen for min datter og derudover kommer så div. kampe Lørdag/Søndag!
   For det så ikke skal være løgn, så samles pigerne også i DBU regi og træner sammen ca. én gang om måneden.
   Min datter elsker den megen træning og knytter nogle fantastiske venskaber med de piger hun træner sammen med, samtidig med at hun oplever en klar forbedring af hendes tekniske færdigheder på banen; en klar WIN/WIN 🙂
   Mvh
   Martin
   (Far til fodboldpige i B93-HIK-Skjold)

 1. Morgentræningen er som skrevet i to forskellige sammenhænge.
  1) Idrætsfolkeskolerne

  På nørre fælled skole trænes hver mandag og onsdag på kunstgræs i fælledparken (ca 10min fra skole).
  Træningen starter 8.10 og slutter ca. 8.25 således at spillerne kan nå at være klar til tredje lektion på skolen

  2) Gymnasier med idrætsspor
  Her kommer eleverne fra niels brock eller Gefion gymnasier (det er også muligt at gå på teknisk skole men vi har ingen pt) Træningen foregår på anlægget ved b93 tirsdag og torsdag i tidsrummet kl 8.00- senest 9.20. Sluttiden for nogle er 9.10 da det skal passe med S-togene ind til gymnasierne.

  Træningstiden er for alle morgentræningerne er ca. 5 kvarter.

  mvh
  Michael Andersen
  Talentudviklingsansvarlig
  B93/HIK/Skjold