U7-pigefodbold er tilbage i Brøndby

0
2643
18 glade piger spiller nu U7-fodbold i Brøndby.
18 glade piger spiller nu U7-fodbold i Brøndby.
18 glade piger spiller nu U7-fodbold i Brøndby.

Efter flere år uden U7-fodbold er de helt små fodboldpiger nu tilbage på banerne i Brøndby. I juni 2013 begyndte fire piger at træne med drengene, og i august startede de på et U7 pigehold, som i løbet af august voksede til syv piger.

“Der har simpelthen ikke været piger til det før. Så de få piger, som gerne ville spille fodbold, har fundet andre klubber eller spillet hos drengene,” fortæller trænerne for det nye U7-hold, som siden har arbejdet på at få flere piger til holdte og som nu kan tælle 18 små spillere i alderen fire til syv år.

U7-pigerne startede i august og har i denne vinter spillet flere stævner.
U7-pigerne startede i august og har i denne vinter spillet flere stævner.

“Vi træner to gange om ugen. Træningen tilrettelægges så der er noget for alle pigerne uanset deres niveau. Vi arbejder meget med pigernes koordination, bevægelse og boldkontrol og så masser af samspilsøvelser. Vi synes det er vigtigt at pigerne spiller som et hold og ikke som individualister. Det skal være sjovt at gå til fodbold og det sker ved at øvelserne er sjove. Vi gør selv de kedelige formelle øvelser sjove, ved at lave lidt sjov ud af den,” fortæller de til FODBOLD FOR PIGER.

I træningen lægges der stor vægt på det sociale og at pigerne har det godt med hinanden:

“En god socialtrup skaber mere spilleglæde og deres glæde spreder sig ud til deres veninder og på den måde kommer der flere til.
Pigerne er ude og spille stævner mod andre hold og til de fleste stævner får pigerne en medalje om halsen – uanset hvordan kampene er gået. Det gør dem rigtig glade og stolte,” fortæller U7-træner.

En af efterårets sjove oplevelser: At løbe på banen med 3F-kvinderne til Champions League.
En af efterårets sjove oplevelser: At løbe på banen med 3F-kvinderne til Champions League.

Blandt sjove oplevelser i efteråret var 3F-kvindernes champions league-kamp mod Barcelona, hvor pigerne fik lov at løbe ind sammen med 3F-spillerne:

“En kæmpe oplevelse – når der er over 5000 tilskuere som kigger på dem. Senere på året skal pigerne spille stævne på opvisningsbanen inden 3F holdet skal spille topkamp mod Fortuna. De skal deltage i pigeraketten, som er et sjovt tiltag for piger som vil prøve at spille fodbold og piger som går til fodbold. De skal også til Bonbonland og spille stævne”.

Der er både plads til konkurrencepigen og til piger, der bare synes det skal være hyggeligt. synes det er hyggeligt:

“Vi har spurgt pigerne, hvorfor de går til fodbold og her er hvad de sagde: ”For at lærer mere”, ”bliver bedre til fodbold”, ”fordi det er nogle søde trænere”, ”det er sjovt”, ”så jeg kan blive fodboldmester”, ” så jeg er bedre end dem, jeg spiller mod”,” lyder det fra Brøndbytrænerne.

Det skal være sjovt at gå til fodbold...
Det skal være sjovt at gå til fodbold…

 

Fotos: Brøndby IF
Fotos: Brøndby IF