Nordjyske Aab vil være topklub og søger licens til U17 DM

0
1776
AaBs U14- og U15-piger.
AaBs U14- og U15-piger.
AaBs U14- og U15-piger.

Endnu en ambitiøs jysk klub lægger billet ind på den kommende U17 DM-liga, som efter sommerferien afløser U18 DM-ligaen. Det er nordjyske AaB, som satser massivt på elitefodbold og har ambitioner om at blive blandt de bedste i landet.

Klubben har netop lagt en ny femårig plan for sin pige-kvinde-afdeling, og målsætningen lyder, at klubben skal kunne tilbyde fodbold på højeste niveau i samtlige rækker.

”Visionen er at blive en del af toppen i dansk pige-kvindefodbold, og fortsætter udviklingen i samme fart og med samme kvalitet som de seneste år, så er det en vision, der absolut er indenfor rækkevidde,” skriver AaB til FODBOLD FOR PIGER.

Tre års målrettet arbejde

Som led i den nye vision har AaB styrket sit trænerteam med to trænere med A-licens. Det drejer sig om Kurt Larsen og Jørgen Bøgelund, der begge er kendte ansigter i dansk kvindefodbold. Kurt Larsen får ansvaret for U15-pigerne, mens Jørgen Bøgelund, der senest har været U18 DM-træner i Team Viborg, bliver cheftræner for U17-holdet.

U17 DM-licensansøgningen er den foreløbig kulmination på tre års målrettet arbejde med at udvikle eliteafdelingen i den nordjyske klub. Et arbejde, der kan mærkes i alle årgange: AaB har hold med i de bedste rækker i alle årgange på nær U18 i det kommende forår, og de seneste måneder er der hentet stribevis af guldmedaljer hjem til det aalborgensiske:

  • I efteråret gik U13/U14 ubesejret gennem deres række med maksimumpoint, og U15 blev nummer to i mesterrækken. Begge hold vandt Vildbjerg Cup og Limone Cup i Italien.
  • I vintersæsonen blev U13 suveræne vindere af Nordjysk og Jysk Mesterskab (JM)  i indendørs, U14 blev  nummer tre og U15 vandt sølv ved JM i DBU og fik bronze ved DGI’s landsmesterskaber.

Aab kan desuden bryste sig af at have 19 U14- og U15-spillere med inde omkring DBUs udvalgte hold.

Signe og Mathilde fra det U13-hold, som vandt de jyske indendørsmesterskaber.
Signe og Mathilde fra det U13-hold, som vandt de jyske indendørsmesterskaber.

Talentcenter har succes

En del af succesen tilskrives AaBs talentcenter for piger, som er et tilbud om ekstratræning til talentfulde piger fra 32 nordjyske  samarbejdsklubber. I denne sæson har 31 piger kvalificeret sig til at deltage i træningen på talentcenteret, hvor de én gang hver anden uge kan supplere træningen i deres klub med træning med andre talenter i AaB.

“I talenttræningen arbejdes med at udvikle spillerens tekniske niveau, spilforståelse, selvtillid, personlige udstråling og vinderpsyke. Derudover er det formålet at forberede de spillere, der har interesse i at deltage i DBUs U14-talenttræning på de kommende udfordringer, Hensigten er endvidere at udvikle spillere til AaBs eliteafdeling. Talenttræningen er et ideelt forum at spotte de allerstørste talenter og tilknytte dem til AaB på det rigtige tidspunkt,” skriver AaB.

Satser også på bredden

Det hele handler dog ikke om elite. I følge AaB arbejdes der også med at sikre breddehold i alle årgange, og med at skabe et miljø, “som understøtter fællesskab og sammenhængskraft mellem bredde og elite”:

“AaB ønsker at tilbyde alle spillere en seriøs og målrettet udvikling som fodboldspiller i en fodboldkultur, der både kan skabe tilfredsstillende rammer for resultater og udvikling, og hvor platformen er fællesskabsfølelse og et godt kammeratskab,” lyder det fra AaB.

Læs også: Ambitiøs Aarhus-klub søger licens til U17 DM Ligaen