BSFs U18-piger klar til at forsvare Dallas Cup-pokalen

0
687
Seks af spillerne fra 2012-turen, hvor BSF gik hele vejen ved Dallas Cup. Foto: Privatfoto
Seks af spillerne fra 2012-turen, hvor BSF gik hele vejen ved Dallas Cup. Foto: Privatfoto
Seks af BSF-pigerne med pokalen fra 2012, hvor BSF vandt Dallas Cup. Foto: Privatfoto

Ballerup-Skovlunde Fodbolds U18-piger er landet i Dallas i Texas, USA, hvor de skal deltage i træningsturneringen Dallas International Girls Cup.

19 spillere og tre ledere er med på turen, som BSF har deltaget i to gange tidligere og hvor klubben begge gange har leveret flotte resultater. I 2011 nåede de danske piger frem til semifinalen, som de tabte til Texas Reds, og i 2012 strøg de til tops i turneringen efter finalesejr over Stings fra Chicago.

»Turneringen giver os en unik mulighed for at spille fem-seks kampe på meget højt niveau og der er ingen tvivl om, at det niveau vi møder ligger meget højt i forhold til den hjemlige turnering. Her deltager ingen dårlige hold og for at understrege niveauet, er BSF faktisk det eneste klubhold udenfor USA der er gået videre fra de indledende runder i de fire år, vi har deltaget, trods hold som Barcelona og Liverpool tidligere har deltaget i turneringen,” siger John Froman, afdelingsleder i BSF og cheftræner for U18 DM-holdet, til Ballerup Bladet.

Han lægger ikke skjul på, at det bliver en svær opgave i år, hvor BSF stiller med et hold, som primært består af årgang 98-99-spillere, mens modstanderne stiller op med rene årgang 97-hold:

“Vi får virkelig hænderne fulde i år. Truppen består af mange spillere i årgang 98/99 og det betyder store fysiske udfordringer, når vi skal op mod rene årgang 97 spillere, en udfordring der kræver mod og rette indstilling, men også bliver vildt spændende for pigerne og trænerteamet at udfordre så store fysiske opgaver,« siger John Froman.

De danske piger landede i Texas onsdag og har brugt de første par dage på træning, afslapning og en udflugt til Cowboy Stadium, et milliardbyggeri med plads til 80.000 indbyggere.

Dallas International Girls Cup åbner på tirsdag den 15. april og har deltagelse af mere end 90 hold. BSF spiller den første kamp på onsdag og vender retur til Danmark den 22. april.