Guld og bronze til Brøndby ved Future Cup i Gøteborg

0
832
Brøndbys U14- og U16-pigerne viser pokaler og medaljer frem i toget hjem fra Gøteborg.
Brøndbys U14- og U16-pigerne viser pokaler og medaljer frem i toget hjem fra Gøteborg.
Brøndbys U14- og U16-pigerne viser pokaler og medaljer frem i toget hjem fra Gøteborg.

Der var guld- og bronzemedaljer og skinnende pokaler med i  bagagen, da Brøndbys U16- og U14-piger mandag vendte hjem fra den stærkt besatte påsketurnering Future Cup i Gøteborg.

U16-pigerne hentede guld efter en finalesejr på 3-0, mens U14-pigerne fik bronze efter at have sejret i bronzefinalens straffesparkskonkurrence.

Der er efterhånden tradition for, at Brøndby tager turen til Gøteborg. Som U16-holdets holdleder Signe Abildå forklarer, er der god modstand at hente ved det store svenske stævne:

“De svenske hold er som regel fysisk stærke og de svenske dommere tillader mere fysisk spil, så pigerne får deres sag for med fem kampe på tre dage. Det lærer de rigtig meget af. Samtidig giver det pigerne mulighed for at øve sig i at være en del af et elitemiljø, hvor de skal sørge for at hvile, spise og drikke ordentligt for at være klar til hver kamp, og det giver os ledere mulighed for at arbejde med spillerne både på og udenfor banen,” siger Signe Abildå.

Tæt på mod Rosengård

U16-pigerne drog afsted fredag, mens U14-pigerne allerede tog afsted onsdag, så de kunne få to dage med træning på kunststofbanerne i centrum af Gøteborg.

”Vi tog af sted lidt tidligere for at få mulighed for også at bringe pigerne bedre sammen rent socialt. Efter et stort nederlag til FC Rosengård for en måned siden havde vi også behov for at forberede os mentalt på en mere fysisk spillespil,” fortæller Benny Pedersen fra  U14-staben.

Pigerne fik en revanchemulighed mod Rosengård ved Futurc Cup. Efter puljesejr og sejr i kvartfinalen, stod de danske piger overfor det stærke Malmø-hold i semifinalen mandag morgen, og her var Brøndby langt bedre med end i kampen for nylig.

Benny Pedersen fortæller:

“Vores piger fik virkelig vist, hvad de havde lært af nederlaget, og at de mentalt og fysisk havde pejlet sig ind på de svenske modstandere. Denne gang var vi i stand til både at forhindre FC Rosengård i at få deres spil til at fungere, samt at få vores eget offensive spil til at fungere. Det betød at vi i lange perioder af kampen var spilbestemmende. Desværre fik vi ikke scoret på vores chancer, så kampen endte 0-0 og måtte afgøres på straffespark, som vi desværre tabte efter otte spark til hver. Men en virkelig flot kamp af pigerne,” siger Benny Pedersen om Rosengård, som endte med at vinde finalen.

Efter hjemkomsten skulle U14 pigerne allerede onsdag ud i deres syvende kamp på kun fem dage. Her blev det til en 1-0 sejr i Hillerød i den sjællandske pokalsemifinale, så nu venter en pokalfinale på Farum Park den 24. maj mod Kalundborg.

Skal FODBOLD FOR PIGER fortsætte? Tegn et frivilligt årsabonnement til 29, 99 eller 499 kroner.