U18: Skovbakken slog KoldingQ i tæt pokalfinale

0
816
Superglade Skovbakken-spilelre, da pokalsejren endelig er i hus.
Superglade Skovbakken-spilelre, da pokalsejren endelig er i hus.
Superglade Skovbakken-spilelre, da pokalsejren endelig er i hus.

Det blev Skovbakken, der løb med pokalen, da den jyske U18-pokalfinale onsdag aften blev afgjort på Hedensted Stadion. Modstanderen var KoldingQ, og der skulle en nervepirrende straffesparkskonkurrence til, før Skovbakken kunne trække sig sejrrigt ud med en 6-4-sejr.

Den ordinære kamp sluttede 1-1 efter en tæt kamp, hvor KoldingQ havde flest chancer i første halvleg, men hvor Skovbakken kunne gå til pausen med en 1-0-føring. Caroline Møller sendte en stikning afsted til Signe Holt Andersen, som hun sikkert sendte over i det lange hjørne.

I anden halvleg kom Skovbakken bedst fra start, og kun en superredning af Vibeke Jensen i KoldingQ-målet forhindrede, at Skovbakkens Caroline Møller scorede efter tre minutter. Kolding havde også flere muligheder, men Skovbakkens målmand Josefine Jørgensen hentede også et par store redninger frem, inden hun blev overlistet af et langskud af Koldings Signe Schioldans i det 30. minut.

Ti minutter senere fløjtede dommeren den ordinære kamp af, og dermed skulle der straffepark til for at finde en afgørelse.

Her trak Skovbakken det længste strå – efter et drama, som vinderholdet beskriver således på sin hjemmeside:

“Det blev lige så forfærdeligt nervepirrende som sådan noget altid er. Skovbakkens Caroline Møller lagde for og scorede til 2-1, og Kolding udlignede. Janne Brouer scorede til 3-2, og Kolding udlignede. Sofie Obel scorede til 4-3, og Kolding udlignede. Signe Bruun scorede til 5-4, og Kolding brændte. Dermed stod Skovbakkens sidste skytte, Siv Jørup, med muligheden for at sikre pokalen med en scoring. En både skræmmende og fantastisk situation, som Siv Jørup forvaltede med stor coolness og nerver af stål, da hun sparkede bolden utageligt op i hjørnet til 6-4. Skovbakken var pokalvinder efter en tæt kamp, som begge hold havde stor ære af. De gav virkelig tilskuerne på Hedensted Stadion en intens og spændende pokalfinale”.

Sådan ser den ud - den jyske pokal.
Sådan ser den ud – den jyske pokal.