Skovbakken raser over afslag: Vi opfylder alle krav til 3F Licens

0
770
Skovbakken og BSF i kamp ei en tidligere sæson i 3F Ligaen.
Skovbakken og BSF i kamp ei en tidligere sæson i 3F Ligaen.
Skovbakken og BSF i kamp ei en tidligere sæson i 3F Ligaen.

Frustrationen er enorm i Skovbakken, som har fået afslag på licens til næste års 3F-liga. Klubben finder beslutningen i DBUs licensappeludvalg urimelig – en beslutning, som betyder, at forrige års bronzevindere skal spille 1. division efter sommerferien.

”I Danmark er der sædvanligvis en sammenhæng mellem forbrydelsens størrelse og den straf man får. Men det her er fuldstændig ude af proportion. Det svarer til at få hugget hånden af, fordi man har parkeret ulovligt,” som Skovbakken Kvindefodbolds formand Jesper Raabo siger til FODBOLD FOR PIGER.

Manglede halvårsregnskab

Forhistorien er denne: Skovbakken fik for fire uger siden afslag af DBUs licensudvalg på sin licensansøgning, fordi klubben ikke levede op til to betingelser i den omfattende licensmanual med 50 A- og B-krav. Aarhus-klubben manglede nemlig at aflevere halvårsregnskab for 2. halvår 2013, og den manglede at forlænge ansættelse for sin kommercielle chef til efter den 1. juli 2014.

”Det vidste vi godt. Vi havde håbet at få halvårsregnskabet klar, men vi var i gang med at lægge vores eliteaktiviteter over i et nyt selskab, vi havde skiftet økonomisystem og vi manglede en bogholder – hvilket vi flere gange havde informeret DBUs licensadministration åbent og ærligt om. Vi ønskede at aflevere et kvalitetsprodukt og regnede med, at vi kunne nå at få det færdigt inden for tidsfristen, så det var på plads, inden licensappeludvalget skulle behandle vores appel på deres møde den 22. maj,” siger Jesper Raabo.

Det lykkedes, troede man i Skovbakken – men det viste sig at være ligegyldigt. For licensappeludvalget tog slet ikke hensyn til, at de to forhold var blevet bragt i orden. I stedet fik Skovbakken endnu et afslag med den begrundelse, at licensudvalget i første omgang havde truffet en korrekt afgørelse, fordi der jo manglede både halvårsregnskab og ansættelsen af kommerciel chef.

Afvist på grund af procedurefejl

”Det er grotesk. Vi opfylder samtlige 50 A- og B-krav i den ret omfattende licensmanual på den afgørende dato, men vi bliver så afvist på grund af en juridisk procedure-fejl. Jeg har nu kigget licens manualen igennem igen, og jeg kan ikke se, at der nogen steder står, at bestemte mangler, fx et halvårsregnskab, betyder, at licensappeludvalget ikke kan behandle en appel-ansøgning. Jeg havde før indsendelse af appellen drøftet situationen med de relevante personer i DBU, og her var svaret, at vi bare skulle bringe tingene i orden og indsende en appel. Det var også min egen logik  – og det er også opfattelsen hos de klubledere, jeg efterfølgende har talt med, ” siger Jesper Raabo.

Han har ikke overblik over, hvilke konsekvensen tvangs-nedrykningen får for Skovbakken. Men han frygter, at det vil få store konsekvenser på både det kommercielle og organisatoriske plan.

”Det er i forvejen svært at tiltrække sponsorer, og det bliver endnu sværere i 1. division. Samtidig skal man huske, at det er frivillige folk, der arbejder i klubben, og når man giver dem sådan en mavepuster mister nogle modet. Men selvfølgelig bliver der fortsat elitefodbold i Skovbakken, og med det meget stærke kuld af spillere på U18 holdet og et rigtigt godt talentudviklingsmiljø står vi stærkt,” siger Jesper Raabo.

“Sæt licenssystemet bør suspenderes”

Skovbakkens appelmuligheder er på papiret udtømte. Men Jesper Raabo har et sidste håb om, at DBUs øverste ledelse tager affære og sætter licenssystemet i 3F ligaen på pause.

”Nogle må trække i håndbremsen, for toget er lige nu ved at køre ud over afgrunden. Formålet med at indføre licenssystemet var at udvikle kvindeelitefodbolden, men nu er man i stedet i gang med at afvikle det ene kraftcenter efter det andet. At kun fem klubber har fået licens til landets øverste kvindefodboldrække er så grotesk, at DBUs bestyrelse bør suspendere licenssystemet i et år, mens man finder ud af, hvordan et brugbart licenssystem på kvindesiden skal se ud,” siger Jesper Raabo.

Foruden Skovbakken fik B93-HIK-Skjold sin appel-ansøgning afvist og skal nu spille 1. division. Ballerup-Skovlunde fik til gengæld medhold af appeludvalget og har fået fornyet sin licens, mens KoldingQ fik frist til 1. juli til at bringe de sidste forhold i orden.

I stedet for Skovbakken og B93 -HIK-Skjold vil de to bedst placerede hold i 1. division blive rykket op i 3F Ligaen, hvor de vil kunne spille et år uden af opfylde licensbetingelserne.

Læs også: BSF jubler: Vi får alligevel licens til 3F-ligaen

Anke afvist: Ingen 3F-licens til Skovbakken og B93-HIK-Skjold