BGI Akademiet vandt DM for efterskoler

0
2080
De nykårende DM-vindere fra BGI Akdemiet. Se holdets navne nederst i artiklen.
De nykårende DM-vindere fra BGI Akdemiet. Se holdets navne nederst i artiklen.
De nykårende DM-vindere fra BGI Akdemiet. Se holdets navne nederst i artiklen.

BGI Akademiet, som har hjemme i Hornsyld syd for Horsens, kan endnu en gang smykke sig med titlen som Danmarksmester i fodbold for Efterskoler. BGI Akademiet vandt tidligere på året DM i indendørsfodbold, og i sidste kronede skolen så sit stærke fodboldarbejde med at vinde DM i udendørsfodbold for efterskoler, der blev spillet på Glamsdalens Idrætsefterskole på Fyn.

Det var BGI Akademiets femte DM-titel på stribe, og den kom i hus efter en nervepirrende finale mod EVN Nyborg, som røg ud i både forlænget spilletid og straffespark, inden pigerne fra BGI Akademiet kunne løfte den store guldpokal.

“En flot sæsonafslutning for BGI-pigerne, som blev sikret af pigernes både gode spil og stærke kollektiv, som trænerteamet kun kan være stolte af. Det vidner om et godt fodboldmiljø på efterskolen, hvor der bliver trænet med stor iver og bl.a. spillet træningskampe mod nogle af skolens fodbolddrenge i målet på at opnå et udfordrende udviklingsmiljø for fodboldpigerne” skriver en stolt JP Nielsen, leder af Bold- og Cykelakademiet på BGI Akademiet.

Gjorde rent bord i den indledende pulje

12 efterskolehold med hhv. piger og drenge deltog i finalestævnet, som strakte sig over tre dage. BGI´s fodboldpiger gjorde rent bord i deres indledende pulje med tre sejre, uden at der blev scoret mod holdet.

I kvartfinalen vandt BGI en målrig affære mod Ikastskolerne med 4-3, og i semifinalen blev det til 2-0 over SINE. Holdets anfører Maria Denius bragede holdet foran midt i første halvleg på et langskud med venstrebenet fra 25 meter, og i det sidste minut før slutfløjtet sørgede Anna Østergaard for slutresultatet, da hun efter kombinationsspil på midten af banen, fulgte op på en pasning fra Sille Vald, der splittede modstanderens forsvar.

Kampråb før finalen mod EVN fløjtes i gang.
Kampråb før finalen mod EVN fløjtes i gang.

Finalemodstanderen EVN Nyborg sikrede sin finaleplads efter en sejr i straffesparkskonkurrence over Lyngs Idræftsefterskole.

Selve finalen blev en spændende og intens kamp, fortæller JP Nielsen, som har sendt denne beskrivelse:

“Nyborg lagde bedst ud og havde et par gode forsøg, men efterhånden som første halvleg skred frem overtog BGI mere og mere af spillet, hvilket også udløste et par store scoringsmuligheder, men pausestillingen var 0-0.  Anden halvleg var meget intens med mange dueller og gode angreb, som helt sikkert var en god reklame for pigefodbolden – og der var undervejs pæne målchancer i begge ender. Men de største tilfaldt BGI-pigerne, som burde havde lukket kampen på en af dem, men målene udeblev og holdene måtte ud i både forlænget spilletid og efterfølgende straffesparkskonkurrence. I den duel var BGI-pigerne skarpest i dysten fra 11-meterpletten, hvor holdet vandt med 4-2 på den afgørende scoring af Kristina Uldahl efter en forudgående god indsats på stregen af holdets keeper Jessica Nicolajsen overfor Nyborgpigerne”.

Holdfoto øverst:

Forrest fra venstre: Benedickte Moss og Maria Denius

Midterst fra venstre: Anna Oeschlæger, Maria Kehlet, Sara Lipp, Louise Stald, Anna Østergaard, Clara Starkjær, Jennifer Nicolajsen og Laura Nygaard

Bagerst fra venstre: JP Nielsen (træner), Kristina Uldahl, Sofie Klarskov, Simone Beck, Malene Sindholm, Stine Ilkjær, Helene Meier, Mia Feldstein, Caroline Schrøder, Sille Vald og Flemming Bjerregaard.

Læs også: Lyngs Idrætsefterskole tog guldet i skoleligaen

Sejren er hjemme.
Sejren er hjemme.
Pokalen er i hus.
Pokalen er i hus.