DBU: Vi arbejder på en løsning for Skovbakken og BHS

0
735
BSF fik medhold i sin anke over afslag, mens Skovbakken blev afvist og nu nedrykkes.
BSF fik medhold i sin anke over afslag, mens Skovbakken blev afvist og nu nedrykkes.
BSF fik i første omgang også afslag men ankede og fik medhold. Skovbakkens anke blev afvist.

Skovbakken og B93-HIK-Skjold får måske alligevel lov at spille 3F liga efter sommerferien.

De to klubber har fået frataget deres licens af Dansk Boldspil-Union (DBU), fordi de ikke overholdt nogle tidsfrister i den omfattende licensmanual, der gælder for 3F Ligaen. Men DBU arbejder nu på, om der kan findes en løsning for de to klubber.

Det siger formanden for Kvindeelitegruppen, Mette Bach Kjær, til Politiken.

“Det er det vi gerne vil – hvis det kan lade sig gøre uden at bryde de love, vi selv har lavet. Det vigtige er, at vi får en god og korrekt afvikling af turneringen med så høj kvalitet som muligt,” siger Mette Bach Kjær til avisen.

Hun mener, at licenssystemet “på rigtige mange områder” virker efter hensigten og har været med til at løfte kvindefodbolden. Men tvangsnedrykningen af de to klubber, som skyldes mindre administrative forseelser – f.eks. at Skovbakken afleverede et halvårsregnskab for sent – er ikke efter hensigten, konstaterer kvindeformanden.

“Her kommer nogle administrative krav til at ramme nogle klubber, der ellers sagtens kan være med rent sportsligt og organisatorisk,” siger Mette Bach Kjær.

Politiken: Hvad kan I så gøre for at, at klubberne ikke bliver straffet så hårdt?

“Vi arbejder på, om vi kan gøre noget ved det her. Vi prøver alle muligheder af, men vi har jo nogle love, og dem er vi nødt til at overholde – ellers bliver vi bare skudt i skoene, at vi bøjer dem efter forgodtbefindende. Faktum er, at klubberne ikke har afleveret det, de skal, til tiden,” siger Mette Bach Kjær til Politiken.

Hun oplyser at der nu skal kigges på, om licensreglerne, der er lavet i samarbejde mellem DBU og klubberne, er blevet for stramme. Men det kan blive svært at ændre noget i forhold til den kommende sæson, fordi licenserne er godkendt.

“Men vi arbejder på finde en god løsning,” siger kvindeformanden om Skovbakken og B93-HIK-Skjold.

Jesper Raabo, der er kvindeformand i Skovbakken, en af de to tvangsnedrykkede klubber, har opfordret til, at licenssystemet suspenderes i et år, mens der laves et mere brugbart system.

“Nogle må trække i håndbremsen, for toget er lige nu ved at køre ud over afgrunden. Formålet med at indføre licenssystemet var at udvikle kvindeelitefodbolden, men nu er man i stedet i gang med at afvikle det ene kraftcenter efter det andet,” sagde han i sidste uge til FODBOLD FOR PIGER.

Læs også: Skovbakken raser over afslag: Vi overholder alle krav til 3F-licens

 

Er der brug for et uafhængigt nyhedssite, der dækker dansk pige- og kvindefodbold? Vær med til at sikre fremtiden for FODBOLD FOR PIGER med et frivilligt abonnement.