926
Næsbys kvinder blev fynsmestre i efteråret. Nu har de vundet kvindeserien.
Næsbys kvinder blev fynsmestre i efteråret. Nu har de vundet kvindeserien. Arkivfoto

Flere års hårdt og målrettet arbejde i Næsby Boldklub kulminerede i weekenden, da det lykkedes klubbens kvinder at kvalificere sig til landets næstbedste række, 1. division.

Næsby vandt 2-0 hjemme over KoldingQ i sæsonens sidste kamp, og dermed vinder holdet sin pulje i Kvindeserie Vest med 37 point – to point flere end Fortuna Svendborg.

Topscorer Tine Bakke scorede begge kampens mål. I første halvleg tæmmede hun elegant bolden med brystet, vendte rundt om forsvareren og udplacerede den jyske målmand. I anden halvleg blev hun spillet totalt fri, afdriplede målmanden og sendte sæsonens 13. scoring i kassen.

Næsbys trænere Søren Madsen og Kristian Daulat var efter kampoen  meget stolte af holdet og fremhævede værdien af at have en målscorer, der kan holde hovedet koldt i afgørende situationer.

”Sejren var meget fortjent – vurderet på baggrund af de mange chancer vi havde  især i 1. halvleg. Holdets udvikling igennem de sidste to år har været ubeskrivelig og alene træningskulturen i dag er helt anderledes end tidligere. Så det er meget meget stort for første gang nogensinde, at kunne kalde sig en 1. divisionsklub,” sagde trænerne efter kampen.