Skovbakken: Eneste rigtige at suspendere 3F-licenssystemet

0
801
KoldingQ og Skovbakken i sæsonens sidste 3F-kamp. Foto: KoldingQ
KoldingQ og Skovbakken i sæsonens sidste 3F-kamp. Foto: KoldingQ
KoldingQ og Skovbakken i sæsonens sidste 3F-kamp. Foto: KoldingQ

En helt nødvendig beslutning. Sådan siger Skovbakken Kvindefodbolds formand Jesper Raabo om beslutningen i DBUs bestyrelse om at suspendere licenssystemet i 3F Ligaen.

Beslutningen betyder, at Skovbakken sammen med B93-HIK-Skjold, får lov at fortsætte i 3F Ligaen, selv om DBUs licensudvalg og licensappeludvalg for nylig besluttede at tvangsnedrykke de to klubber til 1. division, fordi de ikke overholdt nogle elementer i den omfangsrige licensmanual.

Skovbakkens brøde bestod i, at klubben afleverede sit halvårsregnskab for sent og at klubben manglede at forlænge ansættelsen af sin kommercielle chef. De to ting blev bragt i orden, inden sagen blev behandlet i licensappeludvalget. Men her blev appellen afvist med den begrundelse, at beslutningen i licensudvalget var truffet korrekt – uagtet at de manglende forhold altså var blevet bragt i orden.

Det fik Skovbakkens kvindeformand Jesper Raabo til at rase over appeludvalget og licenssystemet. Han er derfor tilfreds med, at DBUs bestyrelse nu har truffet en beslutning, der sætter appeludvalgets afgørelse i bero.

“DBU’s bestyrelse har truffet en modig og rigtig – men efter vores mening også helt nødvendig – beslutning. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, hvis de bedste klubber i Danmark ikke også spiller i 3F ligaen, når vi de facto lever op til alle licenskrav – og derfor trænger licenssystemet til en grundig revision. Den genvundne placering i 3F ligaen har kolossal betydning for Skovbakken, og den vil give både spillertruppen og hele vores træner- og lederstab et boost frem mod forberedelsen af den ny sæson,” siger Jesper Raabo i en udtalelse.

Skovbakken lægger dog ikke skjul på, at sagen allerede har haft konsekvenser for klubben:

“De sidste par måneders turbolens om den manglende licens har været en barsk oplevelse for alle i klubben, og den har allerede kostet økonomisk og omdømmemæssigt,” skriver Skovbakken.

Læs også: 3F-licenssystemet susspenderet

 

Vil du fortsat læse nyheder om pigefodbold? For 99 kroner om året kan du være med til at sikre fremtiden for FODBOLD FOR PIGER – Danmarks eneste nyhedssite om pigefodbold.