3F-spillerne forlader B93-HIK-Skjold i protest

3
2340
Fællesfoto efter den sidste kamp i 3F-ligaen . Nu er holdet opløst.
Fællesfoto efter den sidste kamp i 3F-ligaen . Nu er holdet opløst.
Fællesfoto efter den sidste kamp i 3F-ligaen. Nu er holdet opløst.

Samtlige spillere i 3F Liga-truppen i B93-HIK-Skjold har meddelt klubben, at de stopper med øjeblikkelig virkning. Det sker i protest mod klubbens ledelse, som i sidste uge præsenterede spillerne for et set up, som ”på ingen måde lever op til truppens sportslige forventninger og ambitioner,” som spillerne skriver i en fælles pressemeddelelse.

”Vi har de seneste to år arbejdet vanvittigt hårdt på at blive bedre fodboldspillere. Vi har trænet fem-seks gange ugentligt, og undervejs er et fuldkommen unikt sammenhold opstået trup og trænerteam imellem. Men vi føler, at klubben i lang tid har syltet vores interesser og handlet dybt uprofessionelt,” siger anfører Rosanna Stormly, der udtaler sig på truppens vegne.

Spillerne kritiserer blandt andet forløbet omkring otte trøjesponsorater, som truppen skaffede i januar/februar og som skulle betale store dele af en træningslejr til Portugal. Kontrakterne blev ifølge spillerne afleveret i underskrevet stand til ledelsen, men ved turneringsstarten 30. marts var der kun kommet tryk på to ud af otte trøjer.

“Det er de andres skyld”

Det gælder også forløbet om licensansøgningen til 3F Ligaen, som førte til, at B93-HIK-Skjold fik afslag på licens og blev tvangsnedrykket til 1. division, fordi allianceklubben afleverede et regnskab for sent. Denne beslutning er nu sat i bero, fordi DBU har besluttet at suspendere licenssystemet i den kommende sæson. Men set fra spillernes side kunne hele forløbet om tvangsnedrykning have været undgået, hvis klubben havde ageret mere professionelt.

”Mens Skovbakkens ledelse gik i offensiven efter deres afslag, kunne vi knap få et ord ud af vores egen klubledelse – og det har været en generel tendens. Vi har flere gange bedt om en forklaring på, hvordan man kan undlade at opfylde så vigtigt et licenskrav, men klubben har gentagne gange fralagt sig ansvaret ud fra devisen: Det er de andres skyld, og vi er jo frivillige – og sådan er det, når tre klubber skal samarbejde,” siger Rosanna Stormly.

Spillere: Hvorfor skulle populært trænerteam stoppe?

Beslutningen om at forlade klubben blev truffet i sidste uge. Her blev truppen orienteret om planerne for næste sæson, og de var så langt fra spillernes ønsker, at spillerne efter et par timers betænkningstid meddelte samlet, at de stopper. Det skyldes ikke mindst, at klubben ikke har ønsket at forlænge samarbejdet med den amerikanske træner Denise Reddy og det øvrige trænerteam.

”Da licenssystemet blev suspenderet, øjnede vi muligheden for at kunne fortsætte, hvor vi slap, og det ville altså være med samme trænerteam, fysiske stab og en stort set intakt trup. Men klubben har ikke ønsket at forlænge med det team af folk, der de sidste to år har arbejdet vanvittigt hårdt for at gøre os – flagskibet – et attraktivt sted at søge hen for unge, lovende fodboldspillere, og det er vi fuldkommen uforstående overfor,” siger Rosanna Stormly.

”Med Denise Reddy ændrede mentaliteten sig på holdet også. Vi gik fra at være glade amatører til professionelle i alt fra søvn, kost, træning og restitution. Og fokus har grundlæggende været på holdet som helhed – ikke det individuelle. Vi har på den måde udviklet et fuldstændig fantastisk sammenhold, og det er muligvis også derfor, at vi træffer denne beslutning sammen. Vores slogan er ’We are family’, fordi vi føler os som en stor familie. Det er i høj grad Denise Reddys fortjeneste, og vi føler os utrolig privilegerede over, at vi har fået lov til at spille under hende,” siger Rosanna Stormly.

Den amerikanske træner Denise Reddy, som stopper efter to år i B93-HIK-Skjold.
Den amerikanske træner Denise Reddy, som stopper efter to år i B93-HIK-Skjold.

“Det er så sørgeligt”

Nu spredes truppen for alle vinde: Nogle indstiller en lang fodboldkarriere, andre søger nye udfordringer i andre klubber, og nogle vælger at tage en tænkepause.

”Det er så sørgeligt, at denne rejse skal slutte nu. Men en ting er helt sikkert: Det unikke sammenhold, som er opstået, og som har blomstret de sidste par år, kan ingen inkompetent ledelse nogensinde ødelægge,” lyder det fra anføreren.

FODBOLD FOR PIGER har kontaktet ledelsen i B93-HIK-Skjold for at få en kommentar til spillernes beslutning.

B93-HIK-Skjold skal ifølge det netop offentliggjorte kampprogram spille sin første kamp i 3F Ligaen den 9. august hjemme på Østerbro Stadion. Modstanderen er DM-guldvinderne fra Fortuna Hjørring.

3 COMMENTS

 1. Kære kære Spillere og Træner-team.

  Jeg er virkelig ked af at høre det der er sket i jeres klub…. troede ikke det kunne ske igen…. Jeg spillede i
  B 1909, som jeg var utrolig glad for… vi var blevet Danmarksmester 2 år i træk, spillet nordisk-cup ( champions league ) blev nr 2 der osv…. så var der ikke flere penge og de vil fyrer vores træner, som havde ført os frem til ovenstående, udover at vi havde et unikt hold og sammenhold, som så skulle slutte… trist men sådan blev det,
  Vi var så “heldige” at OB var i samme række som os, så vi rykkede 9-11 spiller der hen og fik skabt noget godt der 4-7 år senere…
  Håber I kan stå sammen og finde en klub SAMMEN igen…. ved det er svært men kæmp for det.. I er jo allerede godt i gang.

  Jeg ønsker jer det bedste og håber det lykkes…. dette var ALDRIG sket i en superliga-klub….ærgeligt at 10-15 cm skal have så stor betydning……!!!

  Mange hilsner
  Janne Rasmussen

 2. Ingen klub er stærkere end svageste led, hos jer piger i B93/HIK/Skjold er leddet ledelsen. Beklageligt for I har knoklet sammen med jeres trænerteam, men er blevet svigtet af nogle amatørledere som ikke har magtet opgaven. Dansk pigefodbold specielt 3F ligaen har det sidste år vist sin berettigelse på spiller og trænerplan, men klubbernes ledelse jer, Skovbakken samt tidlige Tåstrup har været ene amatører.
  Derfor er på Sjælland ødelagt 2 klubber, og med mindre der i fremtiden skal være flere på banen på hvert samtidigt, så vil der være piger som ikke kan få opfyldt sine, sportslige behov grundet disse amatørledere. Trist men desværre en kendsgerning. God sommer piger, og må klubberne så fået ryddet op blandt de som ikke vil pigefodbolden det bedste.