B93-HIK-Skjold efter spillerflugt: Vi bliver klar til 3F Ligaen

0
927
B93-HIK-Skjold i en kamp mod Vejle i forrige sæsons 3F Liga. Arkivfoto: Steen Trolle
B93-HIK-Skjold i en kamp mod Vejle i forrige sæsons 3F Liga. Arkivfoto: Steen Trolle
B93-HIK-Skjold i en kamp mod Vejle i forrige sæsons 3F Liga. Arkivfoto: Steen Trolle

Selv om hele 3F Liga-truppen i sidste uge valgte at forlade B93-HIK-Skjold i protest mod ledelsen, så bliver den københavnske fodboldalliance klar til den nye liga-sæson, der starter 9. august. Det forsikrer ledelsen overfor FODBOLD FOR PIGER, som tirsdag skrev om masseudmeldelsen af klubben, der blandt andet skyldes, at spillerne er utilfredse med det sportslige set up, herunder beslutningen om ikke at forlænge med den populære amerikanske træner Denise Reddy.

”Vi forventer klart at have et fuldt setup kørende snart og er bestemt klar til sæsonstarten i august,” siger Mick Krag, der er formand for BK Ryparken, der er en del af FA København, som er det nye navn for B93-HIK-Skjold, der i DBU-regi nu optræder under navnet B93-HIK-Ryparken.

Michael “Pixi” ny 3F-træner

Det bliver alliancens hidtidige U18 DM-træner Michael ”Pixi” Andersen, der bliver ny cheftræner for 3F ligatruppen, og klubben er i fuld gang med at skaffe spillere. B93-HIK-Skjold mistede i foråret sin licens til 3F ligaen, fordi den ikke levede op til alle licenskrav, men efter at DBU forleden besluttede at suspendere licenssystemet, er B93-HIK-Ryparken / FA København tilbage i 3F Ligaen, og ifølge ledelsen er det med et set up, der fuldt ud lever op til de gamle licensbetingelser:

”Vi understreger, at vi fortsat overholder alle licensregler og herunder tilbyder 4 x eftermiddagstræning, morgentræning og individuel træning, samt har de nødvendige specialtrænere og behandlere. Både trænere og behandlere har det krævede uddannelsesniveau. Det er således vor opfattelse, at hvor rammerne måske bliver lidt mere ydmyge i den kommende periode, så er det nye set-up fuldt på højde med det hidtidige i både kvantitet og kvalitet,” siger Peter Vest, kommerciel leder i FA København.

“Nødvendige ændringer”

Han beklager, at den gamle 3F-trup har valgt at forlade alliancen men siger, at det har været nødvendigt at lave de ændringer, som fik spillerne til at melde sig kollektivt ud i protest:

”I forbindelse med licensafslaget planlagde vi i en periode på fem-seks uger efter at skulle spille i 1. division, hvilket helt naturligt betød nedskæringer på 1. senior. Ud fra rettidig omhu, var den proces sat i gang. Selvom vi nu er at finde i Ligaen efter sommerferien, har det af primært økonomiske årsager været nødvendigt at fastholde visse justeringer/ændringer i trænerbesætningen, ligesom det af hensyn til at sikre den langsigtede økonomi i hele klubsamarbejdet har været nødvendigt at omprioritere midler, så de i større udstrækning tilfalder de hold, der genererer indtægterne.

Til gengæld er der en lang række tiltag på trapperne for at styrke den direkte økonomi på 1. senior; men ting tager tid, og det er det muliges kunst,” skriver Peter Vest.

Michael "Pixi" Andersen er konstitueret som ny cheftræner for 3F ligaholdet.
Michael “Pixi” Andersen er konstitueret som ny cheftræner for 3F ligaholdet.

Ny træner skal sikre større sammenhængskraft

Ifølge ledelsen har den nye cheftræner Michael ”Pixi” Andersen de fornødne kompetencer til at tage over efter Denise Reddy, der kom til B93-HIK-Skjold med erfaring som både udlandsprofessionel i Damallsvenskan og som træner i Sverige og USA.

”Valget er faldet på Pixi, da han rent sportslig besidder de kundskaber der skal til. Pixi har jo samme uddannelse niveau (A) som den afgåede træner har. Desuden er Pixi en af klubbens kulturbærere med klubbens dna indenunder huden. Pixi vil sikre større sammenhængkraft mellem klubbens spilfilosofi og alle klubbens hold, ikke mindst mellem ungdoms- og seniorholdene,” siger Mick Krag.

Læs også: 3F-spillerne forlader B93-HIK-Skjold i protest

 

FODBOLD FOR PIGER er det eneste nyhedssite, der fast dækker dansk pige- og kvindefodbold. Støt projektet med et frivilligt abonnement. Læs mere her.