DBU Sjælland efter kritik af U17-rækker: Vi samler de bedste hold i en mesterrække til foråret

0
1311
Lyngby Boldklub er et af holdene i den kommende U17 række 1. Arkivfoto: Steen Trolle
Lyngby Boldklub er et af holdene i den kommende U17 række 1. Arkivfoto: Steen Trolle
Lyngby Boldklub er et af holdene i den kommende U17 række 1. Arkivfoto: Steen Trolle

Vinderne af efterårets fire puljer i den kommende sjællandske række 1 og 2 for U17-hold kan til foråret 2015 blive samlet i en slags mesterrække, hvor de bedste hold kommer til at spille mod hinanden.

Det lover turneringschef Thomas Lesly Rasmussen fra DBU Sjælland efter de seneste dages voldsomme kritik her på FODBOLD FOR PIGER, hvor flere af klubberne i række 1 kritiserer, at der mangler sportslige udfordringer, for der ikke bliver mulighed for at rykke op fra rækken, der er den tredjebedste række efter U17 DM og U17 Pige Øst.

“Jeg tør godt love, at vi finder en løsning, så der bliver skabt en ordentlig sportslig matchning i række 1 og 2. Der har været nogle gode pointer i debatten og vi er fra DBU Sjællands side kun interesseret i, at vi får lavet nogle ordentlige matchninger med kampe mellem hold på samme niveau. Det har faktisk været tanken hele tiden – vi har gjort samme med U-14 pigerne i 11-mands rækkerne de seneste sæsoner,” siger Thomas Lesly Rasmussen.

“Svært at ramme helt rigtigt det første år”

Han fortæller, at indrangeringsgrupperne, der følger den sportslige afvikling i rækkerne, mødes til september for at gøre status efter de første runder. Her vil det blive vurderet, om der er nogle sportslige skævheder i den nye turneringsstruktur, som også omfatter de nye U15- og U19-rækker. Desuden er det aftalt, at DBU Sjælland og DBU København skal mødes og lave en fælles status når efterårsturneringen er slut.

“I det omfang, der er nogle ting, der ser skævt ud, så er der taget forbehold for, at der kan laves nogle ændringer. Vi er kun interesseret i at alle får en god oplevelse, men vi ved også godt, at det er svært at ramme helt rigtigt det første år. Der vil altid være nogle ting, der ikke helt fungerer, så der skal mulighed for at lave nogle justeringer,” siger Thomas Lesly Rasmussen – og tilføjer:

“Men allerede når vi mødes efter sommerferien vil vi drøfte, om der skal laves en form for A- og B-niveau i række 1 og 2 til foråret. Det vil være det mindste af det,” siger han.

Fokus på udvikling fremfor op- og nedrykning

Der bliver dog ikke ændret ved, at der ikke vil kunne rykkes op fra række 1 til øst rækken. For set fra DBU Sjællands side er den manglende oprykningsmulighed et vigtigt element i at sikre, at der bliver fokus på udvikling af den enkelte spiller frem for op- og nedrykningsstreger.

“Det er hele humlen ved det her system, som i øvrigt er identisk med det nye system på drengesiden med østrækker fra U-16 og ned til U-13. Vi vil gerne væk fra, at holdene har mere fokus på op- og nedrykning end på spillernes udvikling og spillestil. For når det handler om op- og nedrykning, så ser man desværre, at der er spillere, som kommer til at sidde meget på bænken, og det er altså ved at spille kampe, at pigerne udvikler sig – ikke ved at sidde på bænken. Endvidere giver det også træneren mulighed for at udvikle holdet og overføre spillestil fra træning til kamp uden at skulle gå på kompromis, fordi der nødvendigvis skal skaffes tre point,” siger Thomas Lesly Rasmussen.

Men mangler der ikke en ordentlig gulerod for holdene, når de ikke har mulighed for at spille sig op i bedre række?

“Der er bliver jo stadig kåret en vinder af række og uddelt medaljer og pokaler. Så der er stadig en gulerod og et hold vil stadig gå på banen for at vinde den enkelte kamp det faktum er der ikke ændret ved” siger DBU-lederen, som glæder sig over, at lokalunionerne i Øst har fundet sammen om fælles turneringer:

“Så vi i fremtiden kan lave nogle gode turneringer på ungdomssiden til gavn for udviklingen af pigefodbolden,” siger han.

Læs også: Klubber vrede over nye U17-rækker: Vi har intet at spille for

 

Tegn et frivilligt abonnement på FODBOLD FOR PIGER. Hvem skal ellers skrive om dansk pige- og kvindefodbold???