Efter spillerflugten: B93/HIK/Ryparken satser på talentudvikling

0
1613
Michael "Pixi" Andersen er konstitueret som cheftræner for 3F-holdet i B93/HIK/Ryparken.
Michael "Pixi" Andersen er konstitueret som cheftræner for 3F-holdet i B93/HIK/Ryparken.
Michael “Pixi” Andersen er konstitueret som cheftræner for 3F-holdet i B93/HIK/Ryparken.

Talentudvikling bliver omdrejningspunktet, når B93/HIK/Ryparken skal finde fodfæste i den nye 3F Liga. Københavneralliancen mistede forleden hele sit 3F liga-hold, som valgte at forlade klubben i kollektiv vrede over det sportslige set up, som blandt andet betød, at den hidtidige træner Denise Reddy ikke fik forlænget sin aftale. Men alliancen, der har base på Østerbro og i Gentofte, har ikke mistet troen på fremtiden, og den vil nu satse på at skabe et udviklingshold til 3F Ligaen, der skal være en naturlig forlængelse af ungdomsafdelingen.

”Vi har brugt en del år på at opbygge et stærkt ungdomskoncept som vi er stolte af og meget gerne ville føre op til 1.holdet. Økonomi og dette betød desværre en udskiftning i træner setup, men vi er sikre på at det er den rigtige vej for at skabe et klubkoncept som holder helt op i senior,” skriver B93/HIK/Ryparken i en status, der er sendt til FODBOLD FOR PIGER.

Tættere bånd mellem ungdoms- og seniorhold

Ifølge B93/HIK/Ryparken skal det nye 3F være en mere integreret del af klubben.

”Det hul der har været mellem ungdom og 1.holdet bliver mindsket og vores unge spillere får nu mulighed for at træne oppe, når de er klar til det, også selvom de ikke er klar til at spille kampe i ligaen,” lyder det.

“Det er naturligvis en kæmpe udfordring at et helt hold vælger at stoppe men vi har valgt at arbejde videre og fokuserer på vor kernekompetence, nemlig talentudvikling. Der er masser af talenter som efter U18 DM skal spille i den lokale U19 række. Dem vil vi tilbyde spilletid i 3F ligaen og dermed bedre matchning på højeste nationale niveau, som vil give de bedste betingelser for udvikling til gavn for spilleren men også kvindefodbolden på Sjælland,” skriver klubben.

Talentudviklingsansvarlig Keld Juhl.
Talentudviklingsansvarlig Keld Juhl.

Nyt trænerteam

Den nye sportslige ledelse består af den hidtidige u18 DM-træner Michael ”Pixi” Andersen, der er konstitueret som 3F-cheftræner, og talentudviklingsansvarlig Keld Juhl. Begge har A-licens som træner og har hhv. 13 år og 28 års erfaring med elitefodbold.

”Michael og Keld har været nogle af nøglepersonerne bag især spillestilen og klubbens spillerudviklingsprogram som er blevet implementeret nedad på klubben hold de seneste sæsoner. Den øvrige stab omkring holdet er ved at være på plads. Dette vil blive meldt ud på klubbens hjemmeside når aftalerne er på plads. For det kommende 3F hold er ambition, som på de øvrige hold i klubben, at udvikle spillere og give mulighed for at nå deres fulde potentiale og derigennem opnå succes for holdet,” skriver B93/HIK/Ryparken.

Dialog med landstrænere

Det nuværende set up med både holdtræning, morgentræning og individuel træning fortsætter, og klubben er i dialog med landstrænerne, lyder det:

”Vi er i dialog med landstrænerne om at skabe de bedste rammer for at bidrage positivt til udviklingen af danske talenter i og omkring Københavnsområdet. Foruden de fire holdtræninger er de ekstra muligheder for individuel træning om morgenen, formiddagen eller eftermiddagen, når det passer i spillenes øvrige liv, er et af flere vigtige skridt for at give den enkelte mulighed for at forbedre spidskompetencer og træne udviklingsområder. Dette til gavn for både spilleren selv men også holdet”.

Klubben tilføjer, at den gerne hører fra spillere, der vil være ”en del af et nyt spændende og ungt setup hvor der bliver arbejdet meget med hver enkelt”. Interesserede kan kontakte Michael ”Pixi” Andersen (22 54 82 23 – pixi_andersen@yahoo.dk) eller Keld Juhl (20 64 74 88 – mail@keldjuhl.dk).

Læs også: 3F-spillerne forlader B93-HIK-Skjold i protest

B93-HIK-Skjold efter spillerflugt: Vi bliver klar til 3F-ligaen

 

Tegn et frivilligt abonnement på FODBOLD FOR PIGER. Hvem skal ellers skrive om dansk pige- og kvindefodbold???