CHL:  Brøndby møder hold fra Cypern – Fortuna skal til Portugal

0
685
Brøndby jubler efter en scoring i Champions League i 2012, hvor de vandt over italienske Torres. Foto: John Jessen Hansen
Brøndby jubler efter en scoring i Champions League i 2012, hvor de vandt over italienske Torres. Foto: John Jessen Hansen
Brøndby jubler efter en scoring i Champions League i 2012. Foto: John Jessen Hansen

Cypern og Portugal. Det bliver destinationerne for de danske hold, når de til oktober indtræder i  kvindernes Champions League.

DM-sølvvinderne Brøndby møder Apollon LFC fra Cypern, mens mestrene fra Fortuna Hjørring spiller mod  Clube Atlético Ouriense fra Portugal. Begge de danske hold spiller deres første kamp på udebane den 8.-9. oktober, mens der spilles returkampe i Danmark den 15. -16. oktober.

”Jeg har ikke har det store kendskab til  Apollon, men jeg ved, at de overraskede for et par år siden ved at slå Umeå ud (tidligere svenske mestre, red.). De har vist en okay økonomi og har hentet flere udenlandske spillere, blandt andet spillede Jasmyne Spencer hos dem i sidste sæson. Jasmyne spillede for os i efteråret 2012,” siger Brøndbys cheftræner Peer Lisdorf til klubbens hjemmeside i en kommentar til Champions League-lodtrækningen, som fandt sted i fredags.

Peer Lisdorf bebuder, at Brøndby vil forberede sig godt til kampen, og han regner med at rejse til Cypern for at se Apollon i en kamp på hjemmebane. Desuden skal der nærstuderes videoer med holdet, og Brøndby vil spille træningskampe mod U17 drengehold for at få den rette intensitet til kampene, siger han.

”Jeg tror på, at vi med den positive udvikling, vi er i gang med, vil have gode muligheder for at slå dem samlet. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at det lykkes, for Champions League er vores helt store mål for sæsonen,”siger Peer Lisdorf.

Hvis Brøndby vinder, skal de møde vinderen af kampen Gintra Universitetas fra Litauen og AC Sparta Prag fra Tjekkiet. Det ligner ikke en umulig opgave for danskerne, som med en sejr her vil kunne spille sig videre til kvartfinalen.

Fortuna Hjørring ser ud til at komme på en lidt større opgave, hvis nordjyderne vinder sit dobbelt-opgør med Clube Atlético Ouriense. Her venter nemlig vinderen af kampen mellem russiske Ryazan og svenske Rosengaard, det tidligere LdB FC Malmö. Sidstnævnte topper Damallsvenskan lige nu og tæller bl.a. den danske landsholdsanfører Line Røddik og den brasilianske superstjerne Marta da Silva, der begge er skiftet fra sidste sæson Champions League-finalister Tyresö, der gik konkurs i foråret.

 

FODBOLD FOR PIGER er de eneste, der fast dækker dansk pige- og kvindefodbold. Tegn et frivilligt abonnement, hvis du synes vi skal fortsætte