DBU til TV2: Vis kvindefodbold på ny sportskanal

0
812
TV2 bør købe rettighederne til at vise blandt andet 3F Liga, opfordrer DBU. Foto: Steen Trolle
TV2 bør købe rettighederne til at vise blandt andet 3F Liga, opfordrer DBU. Foto: Steen Trolle
TV2 bør købe rettighederne til at vise blandt andet 3F Liga, opfordrer DBU. Foto: Steen Trolle

Den kommende sportskanal på TV2 bør vise kvindefodbold. Den mener DBUs administrerende direktør Claus Bretton-Meyer, som opfordrer TV2 til købe rettighederne til dansk kvindefodbold af DBU, eftersom rettighederne til de fleste øvrige fodboldligaer er afsat til andre tv-stationer flere år frem i tiden.

Fodbold er reelt den eneste rettighed, der flytter noget på tv. Men dansk fodbold er jo fordelt på kanaler i syv år frem, og Premier League og Champions League er også på plads. Jeg foreslår, at TV 2 erhverver sig rettigheder hos DBU til at vise dansk kvindefodbold. Det er en sportsgren i vækst, både målt på publikum og antal udøvere,” siger Claus Bretton-Meyer til Mediawatch.

Den nye sportskanal går i luften i begyndelsen af 2015. Den afløser TV2 Film, som droppes i erkendelse af, at streamningtjenester som Netflix og HBO har sat sig på filmmarkedet.

Foreløbig har TV2 oplyst, at den nye kanal skal vise ligahåndbold, slutrunder i håndbold og fodbold, OL, dansk ishockey og cykling.

Der er i øjeblikket ingen tv-kanaler, der dækker dansk kvindefodbold. Tidligere har Kanalsport sendt kampe live og lavet indslag fra ligaen, men det seneste indslag blev lavet i juni i forbindelse med, at Fortuna Hjørring sikrede sig mesterskabet.

 

Tegn et frivilligt abonnement på FODBOLD FOR PIGER. Hvem skal ellers skrive om dansk pige- og kvindefodbold???