Tre danske landsholdsprofiler mødes i svensk pokalfinale

0
1586
Pernille Harder, her fotograferet i sin Skovbakken-tid, er med i den svenske pokalfinale.
Pernille Harder, her fotograferet i sin Skovbakken-tid, er med i den svenske pokalfinale.
Pernille Harder, her fotograferet i sin Skovbakken-tid, er med i den svenske pokalfinale.

Flere danske landsholdsspillere kommer i ilden, når der torsdag aften spilles pokalfinale for kvinder i Sverige. Årets finale i Svenska Cuppen står nemlig mellem Linköping FC og Kristiansstad DFF, der begge har nogle af de største danske landsholdsprofiler på holdet.

Linköping FC tæller Pernille Harder og Mariann Gajhede Knudsen, mens Kristiansstad har erfarne Johanna Rasmussen blandt profilerne.

Det er første gang Kristiansstad er i finalen, mens det er Linköpings fjerde cup-finale. Linköping har vundet tre af sine finaler – i 2006, 2008 og 2009 – og holdet ligner på den baggrund favoritter, hvilket ikke bliver mindre af, at kampen skal spilles på klubbens hjemmebane, Linköping Arena.

Linköping har spillet sig i finalen med en 2-0-sejr i semifinalen over Umeå, som i øvrigt var modstanderen de tre gange, hvor Linköping vandt pokalen. Kristiansstad sikrede sin finaleplads ved at vinde 2-0 over Ôrebro.

Der er kickoff til kampen kl. 19.