Nu bor Cathrine tæt på både fodboldklub og gymnasium

0
1418
Cathrine foran Borupgaard Gymnasium, hvor hun er startet i 1. G.

Hvordan får man gymnasium og elitefodbold til at hænge sammen? Hos Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) har et samarbejde med kommunen og en række uddannelsesinstutioner gjort det muligt at forfølge fodbolddrømmen for flere af klubbens elitespillere, der ellers bor langt væk fra klubben.

Løsningen kaldes FUP – Fodbold, Uddannelse og Bolig – og den benyttes lige nu af tre spillere, Cathrine Buccat Graversen, Laura Pedersen og Rikke Sevecke, der alle har fået en ungdomsbolig i Ballerup, går på gymnasiet i byen og træner i BSF. Alt sammen indenfor en radius af 1,5 kilometer.

Cathrine Buccat Graversen kommer fra Vipperød i Nordvestsjælland. Hun skiftede til BSF i 2011 og havde en times transport i bus og tog fra hjemmet til klubben. I sidste skoleår gik hun på Københavns Idrætsefterskole (KIES), og da hun skulle vælge gymnasium, havde hun en snak med klubben, hvor de drøftede muligheden for at Cathrine kunne flytte tættere på Ballerup, så hun både kunne klare gymnasiet og forfølge fodbolddrømmen.

Cathrine var på det tidspunkt ikke en del af den daværende U18 DM-trup. Men efter snakken med trænerteamet, knoklede hun ekstra hårdt på med træningen og fik chancen i truppen, hvor hun nu har bidt sig fast. Hun bor i en ungdomsbolig bare 250 meter fra banerne og går på det lokale Borupgaard Gymnasium.

”Jeg træner fire gange om ugen, mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Jeg styrketræner yderligere to gange om ugen og løber morgenløb på Borupgaard gymnasium tirsdag og tirsdag,” fortæller Cathrine Buccat Graversen.

Cathrine i gang med en af ugens fire træninger.
Cathrine i gang med en af ugens fire træninger.

Hun er 16 år og altså nu flyttet hjemmefra.

”Det var lidt underligt til at starte med. Jeg skulle vænne sig til at købe ind, lave mad, vaske tøj og gøre rent – det sidste skal man oftere, end man umiddelbart regner med. Derudover var Ballerup også en ukendt by for mig – hidtil havde jeg jo kun befundet mig på træningsbanerne. Men efter at have startet på Borupgaard har jeg hurtigt fået en masse nye venner og lært byen at kende,” fortæller hun.

”Det at jeg har gået på KIES, har været en fordel. Jeg har lært at stå egne ben og derfor har det været forholdvis let at flytte hjemmefra,” tilføjer Cathrine.

Om sine fodboldambitioner, siger hun:

”Mine ambitioner med fodbold er at se hvor langt jeg kan komme med mit talent. Det største ville selvfølgelig være, hvis det på et tidspunkt kunne give en plads på et U- eller A-landshold, men ellers handler det for mig om at fortsætte min udvikling som fodboldspiller”.