Sundby har flest piger med til DBU Talentcenter Øst U14

0
2020
De syv Sundby-piger, som er udtaget til Talentcenter Øst U14.
De syv Sundby-piger, som er udtaget til Talentcenter Øst U14.
De syv Sundby-piger, som er udtaget til Talentcenter Øst U14.

Talentarbejdet i Sundby Boldklub på Amager har fået et ordentligt skulderklap. Ud af de 25 piger fra årgang 2001, som er udtaget til det nye DBU Talentcenter Øst U14, kommer de syv fra Sundby. Dermed er Sundby den klub, der har flest spillere med i talentsamlingen.

De syv piger er en del af det hold, der blev nummer to til Sjællandsmesterskabet i foråret. De er blevet trænet af tre forældretrænere, og de fleste af pigerne har i flere år været en del af Akademiet i Sundby Boldklub, hvor de har trænet tekniske færdigheder.

“Det er et rigtigt flot stykke arbejde, som Sundby har gjort med pigerne. Pigerne virker helt vildt skarpe og med lyst til at lære mere hele tiden. Det er glædeligt alle de timer, som man i Sundby bruger på fodbold. Nu kan de se det giver mening,” siger Thomas Lesly Rasmussen, der står for DBU Talentcenter Øst U14, til FODBOLD FOR PIGER.

Hos Sundby Boldklub glæder man sig over de mange udtagelser:

“Sundby Boldklub sender med denne årgang som den første i rækken af en masse gode pigeårgange, et signal til de dygtige piger på Amager, hvis du vil noget med din fodbold, så skal du vælge Sundby Boldklub”.

Men klubben er også klar over, at der skal arbejdes for at fastholde så talentfuld en årgang på øen:

“Der venter en stor opgave med at holde på pigerne og få et hold med i U17 DM, når den tid kommer,” skriver klubben på sin facebookside.

De syv piger, der er udtaget, er fra venstre:

Emilie Langhorn,Rosa Elizabeth Horskjær, Camille Brandt Petersen, Mathilde Seiersen Lenskjold, Amalie Littau, Linnea Borbye og Viola Sophie Bjerre Søndergaard.