Kvindelandshold rammes af DBU-besparelser: Anders Damgaard stopper som U17-landstræner

1
1490
Anders With Damgaard har været U17-landstræner siden 2008.
Anders With Damgaard har været U17-landstræner siden 2008.
Anders With Damgaard har været U17-landstræner siden 2008.

U17-landstræner Anders With Damgaard bliver nu offer for de millionunderskud, som har plaget DBU de sidste par år. DBU er i gang med en større sparerunde, og lørdag meddelte organisationen, at den har opsagt Anders W. Damgaard og nedlægger U17-landstrænerstillingen med udgangen af juni.

Anders Damgaard stod i oktober i spidsen for U17-landsholdet, da holdet vandt EM-kvalifikationsturneringen i Makedonien og dermed sikrede billet til Elite Round, som er sidste stop inden næste sommers EM-finalerunde. Han har været U17-landstræner siden 2008 og var i 2012 med til at sikre holdet deltagelse ved EM-finalerunden i Schweiz. DBU understreger da også, at landstræneren har gjort et godt stykke arbejde. Men alligevel har man altså valgt at nedlægge hans stilling.

”Anders har gjort et fantastisk stykke arbejde, og opsigelsen er på ingen måde en kritik af ham, men skyldes, at vi har været tvunget til at finde besparelser. Anders skal have stor ros og anerkendelse for sit arbejde,” siger Peter Rudbæk, konstitueret elitechef, til dbu.dk.

Anders With Damgaard fortsætter i sin stilling i opsigelsesperioden, som udløber den 30. juni 2015.

”Den kommende tid skal bruges på at vurdere, hvordan Anders With Damgaards arbejdsopgaver skal fordeles og skal samtidig være en anledning til at se tingene på en ny måde. Det bliver en af opgaverne for DBU’s kommende talentudviklingschef, som skal styrke talentudviklingen og definere, hvordan DBU skal arbejde på det område fremadrettet,” siger Peter Rudbæk til dbu.dk.

Anders With Damgaard blev ansat hos DBU som assisterende U19 kvindelandstræner og talenttræner i 2007, inden han i 2008 blev U17 kvindelandstræner.

1 COMMENT