Brøndby nærmer sig Champions League-formen

0
854
Foto: Steen Trolle, fodboldforpiger.dk
Foto: Steen Trolle, fodboldforpiger.dk
Foto: Steen Trolle, fodboldforpiger.dk

3F Ligaens førerhold Brøndby er godt på vej mod den topform, som skal rammes 22. og 28. marts, hvor holdet spiller kvartfinale i kvindernes Champions League mod svenske Linköpings FC.

Sidste søndag åbnede holdet forårssæsonen med en sikker 7-0 sejr over BSF, og lørdag fortsatte takterne mod Team Viborg, som på kunstgræsbanen i Brøndby blev kørt midt over med 8-0.

”Vi er rigtig godt på vej. Vi har fået en fin start på sæsonen, hvor vi har scoret nogle mål og holdt nullet, og der er optakt til noget rigtig godt spil. Så jeg synes vi ligger rigtig godt i forhold til det niveau, vi gerne vil ramme,” siger anfører Theresa Nielsen.

Brøndby førte 3-0 ved pausen på mål af Chirine Lamti, Mie Jans og Rikke Sevecke. I anden halvleg buldrede Brøndbytoget videre med scoringer af Nicoline Sørensen, Emma Madsen, Nanna Christiansen, Julie Tavlo og Julie Trustrup.

”Når det kører for os, ser det rigtig flot ud. Det er lang tid siden, vi har spillet så godt. Selvfølgelig er der perioder, hvor vi falder lidt i niveau, og man kunne godt se, at vi var lidt trætte i dag. Vi havde nogle lidt for store udfald undervejs, hvor vores bundniveau er for lavt. Det er noget af det, vi skal forbedre. Men det må der godt være plads til, når man vinder 8-0,” siger Theresa Nielsen.

Foto: Steen Trolle, fodboldforpiger.dk
Julie Tavlo har bragt Brøndby på 7-0. Foto: Steen Trolle, fodboldforpiger.dk

Team Viborg havde flere meget unge spillere med, og med al ære respekt for jyderne, så det er noget anden modstander der venter i Champions League, hvor Linköping FC stiller op med de tre danske profiler Pernille Harder, Janni Arnth og Mariann Gajhede Jensen. Sidstnævnte er netop kåret til årets kvindelige fodboldspiller i Danmark.

Er det ikke svært at vurdere, hvor I ligger i forhold til Linköpings FC?

”Jo, det er rigtigt svært. Men lige inden sæsonstarten mødte vi Kristiansstad (også fra Allsvenskan, red.), og dem matchede vi rigtig godt. Resultaterne var ikke helt med os, men spillemæssigt synes jeg faktisk, at vi var klasser over dem, så det var fint at få den testkamp med. Og så møder vi heldigvis KoldingQ i ligaen lige inden Champions League-kampene,” siger Theresa Nielsen.

Møder verdens bedste til Algarve Cup

Hun og de øvrige landsholdsspillere i Brøndby skal de næste to uger til Portugal, hvor kvindelandsholdet skal spille den prestigefyldte træningsturnering Algarve Cup. Her er modstanderne Japan, Frankrig og Portugal. De to førstnævnte tæller nogle af verdens bedste spillere.

”Man kan sige, at Algarve Cup ligger skidt i forhold til vores Champions League-forberedelser. Men de af os, der skal med, kommer ned og bliver matchet på meget højt niveau og virkelig sat på prøve. Det gælder ikke mindst det defensive, hvor vi skal spille overfor nogle af verdens bedste, så på den måde er det en god træning forud for Champions League, og det er da mit mål, at jeg ned og vise, at jeg kan modstå presset og klare mig godt,” siger Theresa Nielsen.

Med sejren over Team Viborg er Brøndby nu på 49 point i 3F Ligaen, 11 point foran Fortuna Hjørring. Nordjyderne har dog spillet to kampe færre. Begge hold spiller næste 3F-kamp den 15. marts, hvor Brøndby møder KoldingQ og Fortuna Hjørring møder Skovbakken.

Theresa Nielsen og Nanna Christiansen fejrer en scoring. Foto: Steen Trolle, fodboldforpiger.dk
Theresa Nielsen og Nanna Christiansen fejrer en scoring. Foto: Steen Trolle, fodboldforpiger.dk
Foto: Steen Trolle, fodboldforpiger.dk
Nicoline Sørensen i en duel med Viborgs anfører Ida Kartoft. Foto: Steen Trolle, fodboldforpiger.dk
Foto: Steen Trolle, fodboldforpiger.dk
Foto: Steen Trolle, fodboldforpiger.dk