U19-landsholdet slutter La Manga med knebent nederlag til England

0
863
Klar til kamp mod England. Foto: DBU
Klar til kamp mod England. Foto: DBU
Klar til kamp mod England. Foto: DBU

En uges træningslejr i La Manga i Sydspanien for det danske U19-landshold sluttede mandag eftermiddag med en venskabskamp mod England. Det blev en god og tæt kamp, hvor det desværre for de danske piger blev til et 1-0 nederlag.

Af Nick Madsen, DBU

En uges træningslejr for U19-landsholdet i spanske La Manga blev mandag eftermiddag afsluttet med kamp mod England. Tidligere på turen var det blevet til en sejr over Skotland og uafgjort mod Norge. I begge opgør kom danskerne skidt fra start og derfor var en del af dagens kampoplæg at fokusere på at starte kampen godt.

Det var noget de danske piger havde forstået. I de første 10 minutter havde Danmark ikke mindre end tre hjørnespark – desværre fik danskerne ikke bolden ind over stregen. Den resterende del af første halvleg var i store perioder en velspillet affære, hvor begge hold spillede sig frem til fine muligheder, men ingen af holdene kom på måltavlen og stillingen ved pausen var derfor naturligvis 0-0.

Engelsk stormvejr

Som første halvleg endte, blæste det for alvor op i Sydspanien og det var til klar engelsk fordel, da de havde vinden i ryggen i anden halvleg. Det udnyttede England og lagde fra anden halvlegs start hårdt tryk på danskerne, som havde svært ved at cleare boldene med en hård modvind.

Dette gav bonus for englænderne efter 10 minutter af anden halvleg, da der bliver trykket af langt udefra og vinden giver bolden maksimalt fart. Afslutningen rammer overliggeren og en engelsk angriber er hurtigt over returen og bringer sig derfor i front 1-0.

Det næste kvarters tid var det forsat med England mest på bolden, men i løbet af halvlegen æder danskerne sig stille og roligt tilbage i opgøret. Dette giver udbytte idet danskerne i det sidste kvarter kommer frem til tre-fire store chancer, men desværre formår de ikke at få bolden over stregen og slutter derfor La Manga turneringen af med et nederlag på 1-0 til England.

Efter de tre kampe på La Manga er den danske landstræner, Søren Randa-Boldt, dog meget fortrøstningsfuld forud for april måneds EM-kvalifikation, hvor holdet møder Slovenien, Tjekkiet og Holland.

”Jeg ser frem til EM-kvalifikationen med meget positive briller. Rigtig mange spillere har vist sig særdeles godt frem. Både spillere som jeg på forhånd forventede meget fra, men også spillere, som jeg tvivlede lidt på før turneringen.”

Spillemæssigt var landstrænere også glad for mange af de ting han så i løbet af ugen i Spanien.

”Vi holder generelt modstanderne nede på få chancer og omvendt kommer vi selv frem til rigtig mange angreb. Vi mangler lige nu den sidste skarphed foran mål, men det skal nok komme de næste par uger når 3F-ligaen for alvor går i gang.”

Den danske startopstilling:

 • Naja Bahrenscheer
 • Rikke Sevecke
 • Maja Kildemoes
 • Stine Larsen (C)
 • Louise Ringsing
 • Sara Thrige
 • Sarah Dyrehauge
 • Signe Bruun
 • Nicoline Sørensen
 • Amalie Vangsgaard
 • Emilie Henriksen