75.000 tv-seere så Brøndbys kvartfinale på DR1

0
811
Glade scener på Brøndby Stadion da kvalifikationen til semifinalen var en kendsgerning.
Glade scener på Brøndby Stadion da kvalifikationen til semifinalen var en kendsgerning.
Glade scener på Brøndby Stadion da kvalifikationen til semifinalen var en kendsgerning.

Knap 75.000 danskere så i gennemsnit med fra tv-skærmene, da Brøndbys kvinder i lørdags spillede 1-1 mod Linköpings FC og dermed sikrede sig en plads i semifinalen i Champions League.

Da den direkte transmission startede, var ca. 20.000 seere på plads på DR1, og da den sluttede, var antallet steget til ca. 130.000 seere. Det gennemsnitlige antal seere var 74.685, som er det tal, tv-stationerne regner med.

DR Sportens journalistiske chef Søren Vestergaard var blandt seerne, og han har masser af roser til Brøndby IF, som havde formået at trække ca. 3000 tilskuere til kvindefodbold på Brøndby Stadion.

”Brøndby havde gjort en virkelig flot indsats for at skabe den stemning, som en god fodboldkamp kræver. Vi kan ikke sætte en finger på arrangementet, og det var imponerende, så meget stemning publikum var i stand til at skabe. Jeg holder ikke med nogle af holdene, men jeg sad med en klump i halsen, da Brøndbys spillere efter kampen blev hyldet af publikum. Det var meget stemningsfyldt,” siger Søren Vestergaard.

Hvorvidt 75.000 tilskuere er et tilfredsstillende seertal, er for tidligt at vurdere, siger DR-chefen.

”Det er for tidligt at drage en konklusion på baggrund af én transmission. Nu har vi testet en enkelt kamp, men vi vil gerne se det over et længere stræk,” siger Søren Vestergaard.

Han kan ikke svare på, om DR kommer til at transmittere semifinalerne.

“Vi taler lige nu med Brøndby og så må vi se hvor det ender. Men det er klart, at det kunne være interessant,” siger Søren Vestergaard.