DEBAT: Lad os nu få en sjællandsk U19-række op og stå

2
1010
Lennart Engelhardt
Lennart Engelhardt
Lennart Engelhardt

Lennart Engelhardt, sportschef i Allerød Fodbold Klub, har sendt dette indlæg: 

Så er udmeldingen kommet på U17 – DM rækken – licensklubberne.

Der må anvendes op til fem spillere fra årgang 98 i denne række efter sommerferien.

I fællesrækkerne i U15, U17 og U19 må der efter sommerferien ikke bruges nogle..

Det vil så sige, at de piger fra årgang 98, som forsøger lykken i DM klubberne, men ikke kommer på hold, skal op og spille senior fodbold, da DM klubberne p.t på Sjælland ikke har nogle U19 hold.

Yderligere vil årgang 98 i størstedelen af alle andre klubber end de fire som ligger i DM rækken på Sjælland og i København skulle op og spille seniorbold.  Dette gælder jo så for årgang 99 efter næste sommerferie etc.

Når jeg i dag følger de nuværende seniorhold i deres respektive kampe, oplever jeg mange klubber som allerede nu anvender piger fra årgang 00,99 og 98 på deres seniorhold. Dette har jeg naturligvis en holdning til og jeg mener bestemt ikke det er befordrende for den enkelte pige.

For ikke så lang tid siden var jeg ude, at se én seniorkamp, hvor jeg mødte én pige fra årgang 99, som ikke spiller i Allerød Fodbold Klub, men som jeg alligevel har kendskab til, da vi har spillet mod hende siden hun var ganske lille.

Jeg spurgte hende ” hvad laver du her ? ” og hun svarede ” det ved jeg heller ikke, jeg har ikke lyst”.

Så én opfordring til jer andre klubber – lad os nu stå sammen og få en U19 række op og stå, så pigerne kan spille mod jævnaldrende, for jeg tror nemlig, at vi mister mange spillere, som ellers i mange år fremover vil gøre kvinde seniorbold attraktivt at se på.

Vi skal ikke gøre det for klubbens skyld, vi skal ikke gøre det for vores egen skyld  – vi skal gøre det for pigernes skyld – det skylder vi dem.

Læs også: Klubber må ha’ fem 98ere med i næste sæsons U17 DM-liga

2 COMMENTS

  1. Det ville da være klart at foretrække, hvis SBU fik lavet U18 igen. Klubberne kommer til at bløde ellers dygtige unge piger hvis man bliver ved med at bibeholde nuværende årgangsopdel
    ing!

  2. Jeg tror man skal tænke meget i øget Unionssamarbejde på pigesiden, så vi ikke om nogle få år står og mangler spillere i dansk pigefodbold, og mange års arbejde på denne side vil være spildt. Politikkerne bør tænke mere på den enkelte spiller, end på hvilken Union man tilhøre, og dermed på pladser i diverse udvalg og grupper. Tænk på spillerne og styrk Dansk Pigefodbold. DBUs formand er kommet med en udmelding der siger, at vi skal være 500.000 spillere om nogle år, og den tilgang skal komme fra pigesiden ! Hvis det ønske skal lykkes, skal der tænkes anderledes politisk.

    Kurt Bagge-Hansen
    Skovshoved IF