USA knuste Japan: Verdensmestre for tredje gang

0
864

USA kan for tredje gang kalde sig verdensmestre i kvindefodbold. Søndag aften vandt amerikanerne en sikker 5-2 sejr i finalen over de regerende verdensmestre Japan, som blev kørt over med fire amerikanske mål på bare 16 minutter.

Finalens helt store oplevelse var den amerikanske anfører og 10’er Carli Lloyd. Hun åbnede scoringen efter tre minutter, scorede tre af de første fire amerikanske mål og lavede en perle af en scoring til 4-0, da hun fra midterlinjen sendte bolden i en bue over den japanske målmand, der stod lidt for langt ude af sit mål.

Illustration øverst: Se højdepunkter fra finalen på FIFA TV her.

Japanerne fik pyntet lidt på resultatet, men der var aldrig spænding om resultatet, og efter 54 minutter lukkede Tobin Heath finalen med scoringen til 5-2.

“Hvilken kamp for Team USA. Fantastisk kamp af Carli Lloyd. Jeres land er så stolt af jer alle sammen. Kom forbi Det Hvide Hus med pokalen snarest,” lød det bagefter i en hyldest på twitter til de nykårede verdensmestre fra den amerikanske præsident Barack Obama.

USA er det første land, der har vundet VM tre gange. Amerikanerne vandt også VM-guld i 1991 og 1999.

Google hylder i disse timer de amerikanske guldvindere.
Google hylder i disse timer de amerikanske guldvindere.