Taastrup FC har ambitioner igen

0
1065

I december 2013 trak Taastrup FC sig pludselig fra 3F Ligaen og skruede gevaldigt ned for ambitionsniveauet i pigeafdelingen. Siden gik klubben i gang med en genopbygning, og fra 2015 er pigerne blevet skilt ud som en selvstændig afdeling, der nu har egen økonomi og selvstændig drift.

Sideløbende er de sportslige ambitioner igen begyndt at vokse, og nu kigger Taastrup FC Piger igen op mod de øverste rækker i landet. Klubben stiller i denne sæson op i Kvindeserie 1, men cheftræner Kim Skarp drømmer om oprykning til Sjællandsserien allerede efter denne halv-sæson og på sigt kan det blive til endnu mere.

”Jeg har nu været i Taastrup FC Piger i et halvt år og set de her piger tage nogle koloenorme skridt, så hvis de kan fortsætte denne udvikling, bliver det stort,” siger Kim Skarp.

Talentfulde årgange

Taastrup FC Pigers U19-hold vandt forårets Pige Øst række og den sjællandske pokalturnering. I alt er det blevet til fire titler for holdet de sidste 14 måneder, og det er spillerne herfra, som sammen med tre erfarne seniorspillere udgør det nye senior 1-hold.

”Klubben har lært af de hårde, svære men også gode år med 3F Ligabold. Jeg ville være totalt uambitiøs, hvis jeg sagde, at jeg ikke kunne tænke mig at træne et 3F hold. Men mindre kan også gøre det for TFC. Man skal kunne kravle, før man kan gå, og vi vil gøre nogle ting anderledes end sidste gang man havde elitefodbold i klubben. Først og fremmest skal vi sørge for, at førsteholdet ikke bliver et lukket hold i klubben. Det skal derimod være lokomotivet, som viser resten af klubben, hvad hårdt arbejde kan føre til. Vi vil have et tæt samarbejde med de øvrige seniorhold, både sportsligt og socialt,” siger Kim Skarp.

Plads til både bredde og elite

Målet er, at klubben kan favne både bredden og eliten – og at de bedste spillere hele tiden kan udvikle sig.

”Vi skal være en klub, der kan rumme mange forskellige spillere, både dem, der vil spille fodbold på grund af det sociale aspekt, og dem der har personlige ambitioner og vil udvikles. Udvikling er mantraet for TFC Piger de næste mange år – udvikling af spillere til elite eller semielite niveau, udvikling af klubben til at være en talentudviklings klub, og udvikling af klubben til at være en stor sammenhængende kraft,” siger cheftræneren.

FOTO: Taastrups U19-piger har vundet fire titler på 14 måneder. Alle spillere fra det talentfulde hold er nu rykket op og udgør det nye senior 1-hold.