U17 DM: Solveig scorede fire gange i Varde-sejr

0
945

Varde IF og angriber Solveig Andersen fik en forrygende start på U17 DM-ligaen, som blev skudt i gang i weekenden.

Varde tog hjemme i mod B93, og vestjyderne, som blev nummer fem i sidste sæson, vandt 5-2. De fire første Varde-mål blev scoret af Solveig Andersen, som bankede de to første mål ind allerede i det 2. og 11. minut.

B93 stillede op med sin U15-målmand, fordi holdets normale første-målmand havde karantæne. Det skabte noget usikkerhed i gæsternes bagerste rækker, og det udnyttede Vardespillerne.

”Det skal dog ikke tage noget fra den præstation det er at lave fire mål i samme kamp, og hvis Solveig kan bevare den målnæse, så bør hun kunne tale med om blive blandt de flittigste målscorere i U17 DM-ligaen,” siger Varde-træner Allan Drost.

Han roser hele holdet for hvad han kalder ’en sand kvindfolke-præstation’.

”Specielt skal der lyde stor ros til vores defensive midtbanespiller Christina Sørensen og Amaie Juul-Poulsen, der kampen igennem sled og slæbte for at lukke rum og vinde de nødvendige dueller,” siger Allan Drost.

“Vi er på rette vej”

B93 fik reduceret efter 31 minutter, men kort før pausen og kort inde i anden halvleg scorede Solveig Andersen yderligere to mål, og trods en B93-reducering til 4-2 i det 67. minut, holdt Varde fast og i det 81. minut slog Line Nielsen sejren fast med en scoring til 5-2. Vardes normale topscorer Frida Petersen var kun med en halv times tid, hvorefter hun måtte lade sig udskifte.

”At vi kan lave fem mål mod et hold, der har som erklæret mål at slutte i den øverste halvdel og hvor Frida må lade sig udskifte, bekræfter mig i, at vi er på rette vej som hold,” siger Allan Drost.

Varde er foreløbig på 1. pladsen, takket være de mange mål.

”Nu har vi givet os selv et fornuftigt afsæt, men vi er helt bevidste om, at der skal masser af hårdt arbejde til på træningsbanen i de kommende uger, hvis resultatet skal følges op. Den næste kamp bliver en god test af, hvor langt vi er, når vi skal på besøg hos Lyseng, som slog os sidste gang vi var på besøg,” siger han.

Varde møder Lyseng ude den 31. august, mens B93 på søndag tager imod KoldingQ hjemme på Østerbro.

FOTO: Solveig Andersen skød sig omgående til tops på topscorerlisten i U17 DM-ligaen, da hun scorede fire gange i premierekampen mod Varde.

 

 

ANNONCE: Støtter din klub FODBOLD FOR PIGER? Tegn et klub-abonnement til kun 499 kroner om året. Læs mere her.