FC Thy Piger blev ’forsinkede’ jyske mestre

0
1139

Onsdag i denne uge kunne FC Thy Pigers U14-hold fejre det jyske mesterskab halvanden måned efter, at sæsonen sluttede.

Det skete, da holdet vandt 3-1 over AaB i en finale, der helt ekstraordinært var kommet i stand, fordi FC Thy Piger og AaB fik held til at få omstødt en afgørelse fra DBU Jyllands turneringsudvalg.

Udvalget havde i juni erklæret de to hold som tabere efter deres semifinale. Det skete, fordi de to hold havde brugt spillere, som udvalget ikke mente levede op til de såkaldte fleksibilitetsregler.

De to hold klagede over afgørelsen, og appeludvalget gav dem ret. Det betød, at AaB fik lov at beholde sin sejr i semifinalen, mens FC Thy Piger skulle spille en ny semifinale mod Esbjerg, som ellers – på grund af sagerne mod AaB og FC Thy Piger – i første omgang var blevet udråbt som vinder af det jyske mesterskab uden kamp.

Den nye semifinale blev spillet i lørdags og gav en sejr på 1-0 til FC Thy Piger. Derefter gjaldt det så finalen mod AaB, som blev spillet onsdag aften. Det skete på neutral bane i Fjerritslev, hvor 100 tilrejsende tilskuere fra Thy og lidt færre fra AaB skabte en forrygende ramme om den usædvanlige kamp.

Finalen sluttede med en sejr på 3-1 til FC Thy Piger. Undervejs var de foran 1-0, 2-0 og 3-0, men til sidst lagde AaB et solidt pres. Det førte til en reducering og skabte ny spænding i kampen. Men FC Thy-pigerne holdt stand, og derefter kunne jublen kunne bryde løs blandt spillere, trænere og de mange fremmødte forældre.

“Et kæmpe boost til arbejdet med FC Thy Piger”

Det er kun to år siden, at FC Thy blev dannet i et samarbejde mellem flere klubber i og omkring Thisted. Ambitionerne er store, og sejren ses som kulminationen på de første to års målrettede arbejde.

”Det viser tydeligt, at hvor der er vilje, er der en vej. Vi har ikke de letteste arbejdsbetingelser i ’vandkantsdanmark’, men viljen fejler ingen ting. Der køres hundredevis af kilometer hver uge for at passe træningen tre-fire gange om ugen. Når vi spiller turneringskampe på det her niveau, ligger den nærmeste modstander halvanden times kørsel fra Thy. Men der er en kæmpe opbakning fra forældrene, og når man står og ser resulatet, så er det det hele værd,” siger Bent Andersen, formand for samarbejdsudvalget bag FC Thy Piger.

”Vi arbejder målrettet på at komme tilbage til toppen af dansk pigefodbold. En top vi var på, da Thisted FC vandt U18 DM i 2013. Denne titel er et kæmpe boost til det store arbejde, der lægges i FC Thy Piger,” tilføjer han.

FOTO: De nykårede jyske mestre fra FC Thy Piger jubler, efter at mesterskabet – flere uger efter sæsonafslutningen – kom i hus onsdag aften på stadion i Fjerritslev.

Jubel efter semifinalesejren i lørdags.
Jubel efter semifinalesejren i lørdags.